AutoRai

Alle Volkswagen Touareg dieselmodellen nu standaard met roetfilter

(7/10/2006)
Alle Volkswagen Touareg-uitvoeringen met dieselmotor zijn nu standaard voorzien van een dieselroetfilter (DRF). De zes- en tiencilinder dieselmotoren voor de Touareg werden af-fabriek al uitgerust met een DRF. Met de komst van de Touareg 2.5 TDI DRF (128 kW/174 pk) is het programma nu afgerond.
De 2.5-liter TDI is een populaire motorisering voor de Volkswagen Touareg. Dat komt niet alleen door het hoge vermogen van de vijfcilinder, maar ook door het maximale koppel van 400 Nm (vanaf 200 tpm). Daarmee beschikt deze Touareg onder alle omstandigheden over de gewenste (trek)kracht. Met deze motor in combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak, is de Touareg goed voor een sprint van 0-100 km/h in 12,4 seconden en bedraagt het gemiddelde verbruik 10,3 liter per 100 km.

Roetdeeltjes én fijnstof
Het standaard DRF, beperkt niet alleen de uitstoot van roetdeeltjes, maar ook van fijnstof. Mede hierdoor voldoet ook deze Touareg (net als de andere modellen uit de reeks) aan de strenge Euro 4-emissienorm voor personenwagens.
De Touareg 2.5 TDI DRF is er met handgeschakelde zesversnellingsbak vanaf 57.900 euro inclusief btw en bpm. Een zestraps automaat is optioneel leverbaar. De 2.5 TDI DRF is tevens leverbaar met het complete Highline-pakket. De Volkswagen Leasing-tarieven van de Touareg 2.5 TDI DRF beginnen bij 1.235 euro per maand (op basis van een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jr).

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster