Jaarrekeningen veilig online deponeren bij KvK

Pink web applications b.v.

Amersfoort, 10 juli 2006. Elke ondernemer kan nu veilig online zijn jaarrekeningen deponeren bij de Kamer van Koophandel. De efficiënte afhandeling en de directe terugmelding door de KvK, bespaart zowel de financieel intermediair, de ondernemer, als de KvK veel tijd, administratieve handelingen en kosten. Online Deponeren van Jaarrekeningen bij de KvK kan vanaf vandaag door financieel intermediairs worden aangeboden aan hun klanten via de online pakketten Elektronische Aangifte Accordering en Cliënt Online.

Financieel intermediairs, zoals accountants en administratiekantoren, kunnen het deponeren van de jaarrekeningen van hun klanten vanaf nu online verzorgen. Deze oplossing is gerealiseerd door Pink Web Applications (PWA) in samenwerking met de Kamers van Koophandel (KvK). Een ondernemer hoeft nu niet meer zelf fysiek zijn jaarrekening te deponeren. Jelmer Nieuwenweg van PWA: 'Dit bespaart veel tijd en kosten voor zowel de intermediair, zijn klant en de KvK, een win-win-win situatie dus'. Online Deponeren is voorbereid op XBRL, de nieuwe standaard voor communicatie over financiële cijfers met o.a. de Belastingdienst en de KvK.

Een jaarrekening online deponeren gaat snel, is veilig en gemakkelijk. De intermediair zet de jaarrekening van een klant klaar op een streng beveiligde website. De klant bekijkt de jaarrekening, geeft een digitaal akkoord en geeft aan de jaarrekening te willen deponeren bij de KvK. Zowel de klant, als zijn intermediair krijgen direct online een terugmelding van de KvK of het deponeren wel of niet is geslaagd. Een online demonstratie is te vinden op www.onlinedeponeren.nl.

De beroepsaansprakelijkheid van de financieel intermediair wordt met deze oplossing ingeperkt, doordat van de klant expliciet wordt gevraagd akkoord te gaan met de jaarrekening en de klant zelf de handeling verricht om de jaarrekening online te deponeren. De mogelijkheid om jaarrekeningen online te deponeren bij de Kamer van Koophandel wordt geïntegreerd aangeboden in de online pakketten Elektronische Aangifte Accordering (EAA) en Cliënt Online.

Over:

Over Pakket EAA: Elektronische Aangifte Accordering
In het pakket EAA kan de financieel intermediair op een beveiligde website belastingaangiftes en nu ook jaarrekeningen klaarzetten voor een expliciet digitaal akkoord van de klant, alvorens deze worden verzonden naar respectievelijk de Belastingdienst en de KvK. EAA staat bekend als een van de veiligste, gebruiksvriendelijkste en voordeligste oplossing op gebied van Aangifte Accordering. EAA wordt elke maand gebruikt om vele duizenden belastingaangiftes te plaatsen en is voorbereid op XBRL.

Over Cliënt Online
Cliënt Online is een online totaalpakket voor de financieel intermediair en zijn klanten. Cliënt Online biedt actueel nieuws, branche-informatie en CAO's. De intermediair en zijn klanten kunnen op veilige wijze communiceren over personeelsmutaties, digitale urenbriefjes, eerstedagsmeldingen (EDM), financiële resultaten, rapportages en documenten. Cliënt Online biedt koppelingen naar o.a. de KvK, Belastingdienst, King Online, iMuis, Lopac, Exact en is voorbereid op XBRL.

Over Pink Web Applications B.V.
Pink Web Applications is een fullservice internetbureau met een breed scala aan internetproducten en diensten, dat gespecialiseerde en innovatieve oplossingen voor de financieel intermediair op de markt brengt. Website: www.pinkweb.nl.

Over de Kamers van Koophandel
Kamers van koophandel werken aan de groei en bloei van het bedrijfsleven. Aan de basis van betrouwbaar zakendoen staan spelregels. De kamers van koophandel voeren enkele van die wetten uit. Onafhankelijkheid en betrouwbaarheid staan daarbij voorop. Zodat elke ondernemer objectief kan weten met wie er zaken worden gedaan. Website: www.kvk.nl.

EINDE PERSBERICHT
Voor nadere inlichtingen, beeldmateriaal en screenshots: Drs. J.R. Nieuwenweg (Jelmer)
Pink Web Applications, Utrechtseweg 29-J, 3811NA Amersfoort. E-mail: jelmer@pinkweb.nl, telefoon: 033-7501334

Op de volgende websites is nadere informatie en zijn online productdemonstraties te vinden:
www.onlinedeponeren.nl / www.aangifteaccorderen.nl / www.clientonline.nl