Time : 12:10:04
Date : 10 July 2006
Sender Name: Prins & Dingemanse b.v.

Haal de Spaanse keuken in huis met mosselen uit Galicië

De wereld wordt steeds kleiner. Steeds vaker ontstaan hierdoor trends die doorvertaald worden in de keuken, want mensen willen graag in restaurants en thuis eten wat ze in het buitenland hebben leren kennen. Wat te denken van bijvoorbeeld de hedendaagse voorkeur voor mediterrane en Zuid Europese gerechten? Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke volgt deze ontwikkelingen nauw en speelt daar op in. Hierdoor maken zij het mogelijk dat mensen het hele jaar door genieten van een steeds breder aanbod van mosselen.

De gepatenteerde waterdichte verpakking, een uitvinding van Prins & Dingemanse maakt het mogelijk om mosselen van ver te halen. Zo leveren zij al Canadese en Noorse mosselen. Met ingang van week 27 zal begonnen worden met de verkoop van Spaanse mosselen. Deze mosselen zijn afkomstig uit Galicië waar ze in hangcultuur worden gekweekt. Het is een ander ras dan Noord Europa gewend is, namelijk niet de Mytilus edulis maar de Mytilus galloprovincialis. Het voedsel voor deze mosselen, aangevoerd door de stromen vanuit de Atlantische Oceaan zorgt voor een warmrode kleur en een pittig zilte smaak. De mosselen worden gekweekt en verpakt in Galicië door Opmega-Megalmar. Eén van de grootste mosselcoörporaties waarmee we een exclusieve overeenkomst hebben gesloten. Zij zorgen er voor dat de mosselen voldoen aan de door Prins & Dingemanse gestelde eisen.

De mosselen worden waterdicht verpakt in 1,5 kilo bak. Ter ondersteuning van de verkoop is promotiemateriaal beschikbaar en op de website www.prinsendingemanse.com staan diverse receptideeën met deze mosselen.

Voor de redactie - voor meer informatie over dit bericht: Prins & Dingemanse B.V.
Edwin Foudraine of Lisette Joziasse
Postbus 63, NL-4400 AB Yerseke
T: 00 31 (0) 113 - 57 29 10
F: 00 31 (0) 113 - 57 17 17
E-mail: info@prinsendingemanse.com
www.prinsendingemanse.com

URL: http://www.prinsendingemanse.com