Gemeente Breukelen


Prijsuitreiking Met Belgerinkel naar de Winkel

Uitreiking prijzen campagne Met Belgerinkel naar de Winkel Op zaterdag 8 juli is de campagne `Met Belgerinkel naar de Winkel' afgesloten met de prijsuitreiking door burgemeester Frank Dales. Uit alle ingeleverde spaarkaarten zijn 20 prijswinnaars getrokken. De meeste prijswinnaars waren naar het gemeentehuis gekomen, om, zoals de burgemeester zei, "in stijl te worden bedankt voor het gebruiken van de fiets voor het doen van de boodschappen." Door meer gebruik te maken van de fiets in plaats van de auto wordt Breukelen veiliger, schoner en leefbaarder.

De hoofdprijs, een nieuwe fiets, gesponsord door fietsenspeciaalzaak Age van 't Hoff, werd gewonnen door Jan Smink. "Ik fiets heel veel, en ik vind dit een heel mooie, aparte fiets" zei de trotse winnaar na afloop. De 2^e prijs is gewonnen door een van de oudste deelnemers aan de campagne, de 73 jaar oude heer Van Eekelen.

Breukelen is de eerste gemeente die in Nederland heeft meegedaan aan deze campagne. Overigens, de campagne wordt al sinds 1997 met veel succes in België uitgevoerd. Op basis van een evaluatie onder zowel winkeliers als het winkelend publiek zal worden nagegaan of de campagne volgend jaar in meer gemeenten wordt gehouden.

Er zijn 550 volle stempelkaarten ingeleverd, dat zijn 5.500 stempels. Omdat een gemiddelde boodschappenrit (= 1 stempel) op de fiets ongeveer 2 kilometer bedraagt, zijn er door de deelnemers 11.000 kilometers afgelegd.

Ruim 200 mensen hebben op de spaarkaart tips vermeld over hoe de gemeente haar fietsvriendelijkheid kan verbeteren. De gemeente is erg blij met al deze suggesties en zal ze zeker gebruiken bij haar beleid en uitvoering. Veel voorkomende tips gaan over betere belijning op de weg en meer fietsenrekken in het dorp.

Toelichting bijbehorende foto:

De prijswinnaar Jan Smink (midden), de trotse eigenaar van de nieuwe fiets, uitgereikt door burgemeester Frank Dales (rechts). De fiets is gesponsord door fietsenmaker Age van 't Hoff (links).