EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Reactie EVO op verscherpte controles vrachtautochauffeurs

Hierbij een reactie namens verladersorganisatie EVO op het bericht dat de politie de controles op vrachtautochauffeurs verscherpt:

"Ieder ongeval is er één te veel. Daarom begrijpt EVO de actie van het OM. Kaartlezen tijdens het rijden is bijvoorbeeld in een woord onacceptabel. Controles zijn dus prima, zolang er maar geen hetze ontstaat tegen het vrachtverkeer. Want slechts 1,2% van de totale filezwaarte is het gevolg van incidenten met vrachtauto's.

Ook het goederenvervoer is aan de slag gegaan met initiatieven om het vrachtverkeer veiliger te maken. Te denken valt aan opleidingen voor chauffeurs. Bijvoorbeeld om lading juist vast te zetten, waarmee het kantelen van vrachtauto's voorkomen wordt. Voor bedrijven zijn incidenten met vrachtauto's ook zeer hinderlijk. De ondernemer kan de vrachtauto een tijd niet gebruiken, moet de schade betalen en de lading op een ander voertuig overladen of wordt zelfs waardeloos. En dit staat dan nog los van eventueel persoonlijk leed van alle betrokkenen. Ondernemers moeten en zullen dus het initiatief nemen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen."

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen

Public Affairs & Mediarelaties
EVO
W: +31 79 3467204
M: +31 6 21642444
www.evo.nl