Gemeente Oss


Bezwaren bouw 77 woningen Bergh Kwartier ongegrond verklaard

Burgemeester en wethouders hebben de bezwaren tegen de bouwvergunning voor de bouw van 77 woningen in Bergh Kwartier ongegrond verklaard. Dit besluit is genomen op basis van het advies van de commissie Bezwaarschriften.

In mei 2006 is door de voorzitter van de rechtbank het verzoek om schorsing van de bouwvergunning al afgewezen. Er is nu voor Bouwfonds MAB geen belemmering meer opnieuw te starten met de verkoop van de 77 woningen. Verwacht wordt dat de bouw van deze woningen eind 2006 begint.

De commissie Bezwaarschriften is van oordeel dat het gemeentebestuur terecht gebruik heeft gemaakt van de verleende `binnenplanse' en `buitenplanse' vrijstelling.

Met betrekking tot de goothoogten merkt de commissie op dat belanghebbenden door het verlenen van de vrijstelling niet in hun belangen worden geschaad.

Ten aanzien van de muur aan de Goudmijnstraat neemt de commissie in aanmerking dat een belangrijk deel van de erfafscheiding is geïntegreerd in de zijgevels van de woningen die daar gebouwd worden. De vrijstelling heeft dus geen betrekking op de gehele muur. Uit een studie naar zon- en lichtinval blijkt dat de muur weinig of geen schaduwwerking heeft op de woningen aan de Goudmijnstraat.

Wat betreft de esthetische kwaliteit van de muur vindt de commissie Bezwaarschriften dat de Welstandscommissie in haar (positieve) advies van 10 januari 2006 onvoldoende inzicht heeft gegeven waarom zij van oordeel is dat deze muur past in de omgeving. De Welstandscommissie dient dit advies over de muur aan de Goudmijnstraat nader te motiveren. Dit is inmiddels gebeurd.

Voor het overige adviseert de commissie Bezwaarschriften om de bezwaarschriften tegen de bouwvergunning ongegrond te verklaren.

Op basis van het advies van de commissie Bezwaarschriften en de motivering van de Welstandscommissie over de muur aan de Goudmijnstraat heeft het college nu besloten de ingediende bezwaarschriften ongegrond te verklaren.

---

10 juli 2006