Ingezonden persbericht


Unisys tekent sponsorcontract met het KLM Open 2006

SCHIPHOL-RIJK, 10 juli 2006 - Unisys is ook in 2006 sponsor en Official Scoring-Partner van het KLM Open-golftoernooi dat van 10 tot en met 13 augustus 2006 wordt gehouden op de Kennemer Golf & Country Club in Noord-Holland. De KLM Open maakt evenals voorgaande jaren weer gebruik van de Unisys Golf Scoring & Information Solution. Bezoekers, radio- en televisie en internetsites krijgen via deze oplossing informatie over het toernooi en de spelers. De oplossing wordt ingezet tijdens alle toernooien van de European Tour. De KLM Open 2006 deelnemers zijn onder meer de Nederlandse Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen, Colin Montgomery en Ian Woosnam.

De Unisys Golf Scoring & Information Solution is een snel en betrouwbaar systeem om wedstrijdgegevens te verzamelen en te verspreiden. Scores en andere relevante gegevens worden op de baan direct ingevoerd in draadloze handheld-computers of via radiocontact doorgegeven aan de centrale scoringpost. Al deze gegevens worden vervolgens naar een centrale computer doorgestuurd, die ze beschikbaar stelt voor toernooibezoekers, radio, televisie en internet.

Unisys verlengde de samenwerkingsovereenkomst met European Tour voor scoringsdiensten tijdens topgolftoernooien onlangs tot 2009. Al sinds 1980 verzorgt het bedrijf de score-service van de belangrijkste Europese PGAgolftoernooien. In de Verenigde Staten levert Unisys zijn diensten aan de US Open, het PGA Championship en aan andere grote golftoernooien. Gerenommeerde golforganisaties als de United States Golf Association en de Britse Royal and Ancient Golf Club, en tv-zenders als de BBC, ABC, NBC en de Nederlandse NOS vertrouwen op Unisys voor de levering van alle actuele toernooi-informatie. Een groot aantal gegevens en statistische data zijn ook te raadplegen via de website van de European Tour (www.europeantour.com).

Erwin Zijlstra, Country Marketing & Communications Manager, van Unisys: "Golf past bij onze doelgroep, die we met dit evenement uitstekend kunnen bereiken. Het is een prima manier om te laten zien wat wij voor onze klanten kunnen betekenen. Wij helpen hen meer te doen met hun informatie, zodat een organisatie sneller kan reageren op marktontwikkelingen en daarmee haar scoringskansen vergroot. In de sport is snelle informatieverschaffing ook van het grootste belang. Deelnemers, publiek op de golfbaan, in het clubhuis en voor de televisie zijn direct geďnteresseerd in scores en kansen. Met de scoringssystemen die wij voor golf ontwikkelen laten wij klanten en prospects zien wat de waarde is van hoogwaardige informatiesystemen waarmee zij direct kunnen inspelen op de marktwensen en -eisen."

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.

Unisys Nederland NV
Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Unisys Nederland + 31 (0)20 - 526 7847
+ 31 (0)6 - 1000 1181
erwin.zijlstra@nl.unisys.com