Provincie Groningen

Gedeputeerde Ineke Mulder opent Zorgloket in Zuidhorn 10 juli 2006

Vrijdagmiddag 7 juli heeft gedeputeerde Ineke Mulder (Welzijn) de opening verricht van een nieuw lokaal Zorgloket in gemeente Zuidhorn. Bij het loket kunnen mensen terecht voor alle mogelijke diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ineke Mulder benadrukte in haar openingsspeech het belang van de laagdrempeligheid en de toegankelijkheid van het loket voor de burgers.

De vermaatschappelijking van de zorg wordt steeds belangrijker: mensen blijven langer zelfstandig wonen en hebben daardoor behoefte aan welzijn en zorg in de buurt. Mensen die vroeger informatie zochten over wonen, welzijn en zorg, kwamen vaak terecht bij veel verschillende instanties. De kans was groot dat ze van het kastje naar de muur werden gestuurd.

Enige tijd geleden heeft de provincie alle Groninger gemeenten een financieel aanbod gedaan om te ondersteunen bij de opzet van een zgn. lokaal loket: één plaats waar iedereen terecht kan met vragen over dit onderwerp, zowel fysiek als telefonisch als digitaal. Net als alle andere gemeenten heeft ook de gemeente Zuidhorn hier gebruik van gemaakt.

Opening Zorgloket Ineke Mulder opent Zorgloket Zuidhorn Opening lokaal zorgloket Zuidhorn Ineke Mulder houdt haar speech

Het net geopende lokaal loket in Zuidhorn is breder dan loketten in andere gemeenten. Behalve met vragen over wonen, welzijn en zorg, kunnen mensen er ook terecht met vragen over werk en inkomen. Jeugdzorg maakt nu nog geen onderdeel uit van het aanbod, maar dit thema wordt in de toekomst wel toegevoegd.

Het nieuwe Zorgloket Zuidhorn kunt u digitaal bezoeken op: www.lokaalloket.nl/zuidhorn. U kunt het loket ook persoonlijk bezoeken: het is gevestigd in het gemeentehuis Zuidhorn. Daarnaast kunt u het loket telefonisch bereiken: 0594 - 508810.

10 juli 2006