Provincie Groningen

TRIP maakt Westerwolde aantrekkelijker 10 juli 2006

Gedeputeerde Gerritsen en wethouder Lok van de gemeente Vlagtwedde hebben vrijdagmiddag 7 juli in Bourtange het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het Toeristisch Recreatief Inrichtingsplan (TRIP) in Westerwolde.

Het TRIP is in 2004 in opdracht van de Stuurgroep Oost opgesteld, met als doel het verbeteren van de ontsluiting van Westerwolde en daarin gelegen attracties voor toeristen en recreanten. In de Stuurgroep Oost werken de gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Reiderland, Scheemda, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde en Winschoten en de Streekraad Oost-Groningen, het waterschap Hunze en Aa's en de provincie Groningen samen. Het project wordt uitgevoerd door Landschapsbeheer Groningen.

TRIP Westerwolde is gericht op de fysieke toeristisch-recreatieve infrastructuur zoals de uitbreiding van parkeerplaatsen, de aanleg van kanosteigers en verbindingen in het fietspadennet. Ontbrekende schakels in deze infrastructuur zullen worden aangelegd.

De zogenaamde Toeristische OverstapPunten (TOP's) zijn de centrale elementen binnen het project. TOP's vormen het startpunt voor de verkenning van de regio langs wandel- en fietsroutes en verwijzen naar attracties en bezienswaardigheden in de omgeving. In Westerwolde worden er in totaal acht gerealiseerd, waarvan de eerste bij het informatiecentrum te Bourtange afgelopen vrijdag onthuld is.

10 juli 2006