Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 10 juli 2006

Regio, 10-07-2006

Bekeurd voor geluidsoverlast

Steenwijk - Zondagmorgen omstreeks 08.45 uur werd geklaagd over harde muziek bij een woning aan de Thorbeckestraat. Ter plaatse was inderdaad harde muziek vanuit de bovenwoning te horen. Het geluid was op straat duidelijk te horen. Na enig aanbellen deed de bewoner, 15 jaar, de deur open. Omdat hij al een gele kaart voor eerdere geluidsoverlast had ontvangen, werd nu een rode kaart uitgereikt en een mini-pv van 75 euro.

(06-083924)

Inbraak bij bedrijven

Zwolle In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Grote Markt. Er werden blikjes drinken en telecommunicatieapparatuur weggenomen.

(06-083992)

Zwolle Bij een bedrijf aan de Rijnlaan werd het afgelopen weekend ingebroken. Er werd een ruit ingeslagen waarna er een computerbeeldscherm werd weggenomen.

(06-084119)

Zwolle Op zondagmiddag werd er gepoogd in te breken bij een instelling aan de Staatssecretarislaan. De inbrekers werden echter gestoord door aanwezig personeel. De inbraak bleef daardoor beperkt tot schade aan het gebouw.

(06-084029)

Mishandeling

Zwolle Aan de Westerlaan werd op zondagochtend een 20-jarige man uit Zwolle aangetroffen die zojuist mishandeld was. De man had verwondingen in zijn gezicht. Hij was uit geweest met zijn vrienden en had in de stad een meisje ontmoet waarmee hij mee naar huis was gegaan. De vriend van het meisje was op een gegeven moment thuis gekomen en was boos geworden en had de man enkele malen in het gezicht geslagen. De man, een 22-jarige inwoner van Zwolle, werd later op de dag aangehouden.

(06-083918)

Ruit ingegooid bij Hanzebad: twee verdachten aangehouden

Zwolle In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding dat bij het Hanzebad een ruit ingegooid zou zijn met een stoeptegel. Twee jongens zouden in de richting van het station weggerend zijn. Op de Hanzelaan achter het station werden twee jongens uit Zwolle van 23 en 20 jaar aangetroffen die werden aangehouden.

(06-084164)

Jongens aangehouden voor mishandeling

Bathmen Op de Holterweg zijn zondagnacht rond 2.00 uur twee jongens van 15 en 19 uit Deventer aangehouden voor mishandeling. De twee hadden zon drie kwartier daarvoor een 20-jarige inwoner van Terwolde geduwd en geslagen. Het slachtoffer verklaarde het portier van de auto van de twee jongens dicht te hebben gedaan zodat hij er langs kon met zijn eigen auto. Het tweetal was daar kennelijk niet van gediend en gingen het slachtoffer te lijf. Op basis van het signalement en kenteken konden de twee later worden aangehouden in Deventer. Beide werden ingesloten op het bureau.

(06-084180)

Autokraker aangehouden

Deventer Door de oplettendheid van een 32-jarige automobilist uit Vroomshoop, kon zondagavond rond 18.45 uur een 44-jarige autokraker op heterdaad worden aangehouden. De man uit Vroomshoop wilde zijn auto inparkeren op de Pikeursbaan toen hij de autokraker uit het raam van een geparkeerde auto zag komen. Hij bedacht zich geen moment en wist de dief na een korte worsteling op de grond te werken. Deze werd door de inmiddels op mountainbikes toegesnelde politieagenten overgenomen en aangehouden. De dief bleek een autoradio uit de geparkeerde auto te hebben gestolen.

(06-084085)