Ingezonden persbericht


Voel de Veluwe tijdens unieke Veluwemanifestatie

De Gelderse Milieufederatie en de Vereniging Vrienden van de Veluwe organiseren op zaterdag 30 september 2006 de Veluwemanifestatie. Een wervelend evenement waarin u de Veluwe kunt horen, zien en proeven. Met debatten, cabaret, muziek en prijzen voor de beste vertolkers van het Veluwegevoel.

Kruip in de huid van een heikneuter. Speur als een zwijn of ga terug in de ijstijd. Maak een zandsculptuur van uw favoriete Veluwedier of schilder uw Veluwegevoel. Ontdek de Verborgen Veluwe in de foto's van Ruben Smit (BBC Wildlife Photographer 2005). Kies de winnaar van de Stentor fotowedstrijd Veluwegevoel. En geniet van streekproducten op de Veluwemarkt.

Kom naar de Veluwemanifestatie en ontdek de onschatbare waarde van de Veluwe, het grootste laaglandnatuurgebied in Noord West/Europa. De manifestatie vindt plaats in de mooiste bomentuin van Nederland: Landgoed Schovenhorst in Putten.

Toegang gratis

Plaats: Landgoed Schovenhorst, Garderenseweg 63, Putten Tijd: Veluwemanifestatie: 13.00 - 17.30 uur Fiets- en wandeltochten: 10.00 - 12.00 uur (beperkt aantal plaatsen, aanmelden voor 20 september bij: info@geldersemilieufederatie.nl)

Kijk voor meer informatie op: www.geldersemilieufederatie.nl (informatie volgt)

De Veluwemanifestatie wordt gesteund door Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kasteelen en Provincie Gelderland.

(Voorlopig) Programma

10.00-12.00 uur Fiets-/wandeltochten
Beleef de schoonheid van de natuur, hoor het burlen van de herten of ga op zoek naar relikwieën uit de ijstijd tijdens een van de wandel- of fietstochten met de Veluwerangers. Vanuit diverse plaatsen op de Veluwe richting Landgoed Schovenhorst (beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

13.00 uur Spectaculaire opening Veluwemanifestatie op Landgoed Schovenhorst
o.l.v. uw gastvrouw Angelique Kruger (TV Gelderland) en uw gastheer Tom Bade (Vrienden van de Veluwe).

13.00- 17.30 uur Foto- en videotentoonstelling Verborgen Veluwe De Veluwe door de ogen van Ruben Smit
(winnaar BBC Photographer of the Year)

Fototentoonstelling Veluwegevoel
Bewonder de 10 beste inzendingen van de Stentor fotowedstrijd Veluwegevoel en breng uw stem uit!

Proef de Veluwe op de Veluwemarkt. Maak een zandsculptuur. Klim op de zeepkist. Schilder uw Veluwegevoel. Beleef de Veluwse bossen en laat u verrassen in het Arboretum.

14.00-16.00 uur Hoeveel is de Veluwe waard? Tom Bade (voorzitter Vrienden van de Veluwe) presenteert het essay De Veluwe verdient beter, over de economische kansen van de Veluwe.

Debat: Hoeveel sterren verdient de Veluwe?
Als de Veluwe een restaurant zou zijn, hoeveel sterren zou het dan verdienen? Met o.a. een presentatie over het succes van Bleanevon World Heritage Site door Peter Davies uit Wales (engelstalig).

Maak kennis met de Vrienden van de Veluwe en wordt lid van deze nieuwe vereniging van mensen die zich inzetten voor de Veluwe.

Debat: Hoe voelt de Veluwe?
Bekendmaking van de resultaten van het onderzoek Op zoek naar het Veluwegevoel in 12 Veluwse gemeenten door Vereniging Kleine Kernen Gelderland en de Gelderse Milieufederatie.

16.30 uur Bekendmaking prijswinnaar de Stentor fotowedstrijd Veluwegevoel i.s.m. Veluws Bureau voor Toerisme, Kunst en Cultuur Gelderland, Gelderse Milieufederatie, Vrienden van de Veluwe en Ruben Smit (fotograaf). Kijk voor de voorwaarden op www.develuwe.nl of www.geldersemilieufederatie.nl.

Cabaret/muziek
door o.a. Frank van Pamelen (Vroege Vogels)
en Reinier Sypkens (eenmansorkest)

Deze vooraankondiging voor de pers is verstuurd door: Gelderse Milieufederatie
Jansbuitensingel 14
6811 AB Arnhem
tel. 026-3523740