Digitale Gemeente Houten

Heien in Houten Centrum vertraagd

maandag 10 juli 2006 - Bron: Gemeente Houten

Een extreem harde ondergrond en extra veiligheidsmaatregelen zorgen voor vertraging bij de heiwerkzaamheden in het centrum van Houten. Volgens de jongste planning lopen de heiwerkzaamheden door tot in september.

Het heiwerk in het centrum van Houten verloopt zwaarder dan voorzien. Het grondmechanisch adviesbureau en de hoofdconstructeur gaven vooraf een voorspelling van het heiwerk en de zwaarte van het heiblok. Eenmaal bezig blijken de dieper gelegen zandlagen veel meer weerstand te geven dan verwacht. De komende dagen wordt een zwaarder heiblok ingezet. Dan wordt duidelijk of het tempo van het heiwerk kan worden opgevoerd.

Een tweede reden voor de vertraging is de veiligheid. De graafmachines die bezig zijn met het uitgraven van de parkeerkelder, hebben last van het heiwerk direct naast de bouwkuip. De trillingen in de bovenlaag leiden tot gevaarlijke situaties waarbij de graafmachines kunnen wegzakken. Daarom moet de volgorde van werkzaamheden (de routing) aangepast worden. Ook dat heeft invloed op de planning.

Door de vertraging in combinatie met de bouwvakantie lopen de heiwerkzaamheden nu door tot in september. Onderzocht wordt nog of er tijdens de bouwvakantie kan worden doorgeheid met een tweede heistelling. In dat geval kan er tijd ingehaald worden. Bewoners en belanghebbenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).