Gemeente Maassluis

Grenzen prijsklassen sociale huur- en koopwoningen

Dit is een persbericht van de stadsregio Rotterdam

Het dagelijks bestuur van de stadsregio Rotterdam heeft de maximale huur voor sociale huurwoningen en de maximale prijs voor sociale koopwoningen vastgesteld. Voor de periode van 1 juli 2006 tot 1 juli 2007 is de maximale huur voor 2- en 3-kamerwoningen vastgesteld op EUR 485,33. De maximale huur voor 4 of meer kamerwoningen bedraagt EUR 520,12. De maximale prijs van een sociale koopwoning bedraagt EUR 163.508.
In de Verordening Verstedelijking en Stedelijke Vernieuwing (VVSV) en in de woningbouwafspraken tussen de stadsregio en de regiogemeenten is bepaald dat de maximale huur voor sociale huurwoningen jaarlijks per 1 juli wordt vastgesteld. Bij de aanpassing van de maximale grens voor de sociaal bereikbare huur wordt aangesloten bij de jaarlijks door het ministerie van VROM bekend gemaakte grenzen uit de huursubsidieregelgeving.

In het woningbouwscenario 2005-2010 is het mogelijk gemaakt in een beperkt aantal gevallen sociale koopwoningen te bouwen. Deze woningen moeten tenminste 10 jaar worden ondergebracht in een Maatschappelijk Gebonden Eigendomsconstructie (MGE). In het woningbouwscenario zijn voor de komende vijf jaar 245 sociale koopwoningen voorzien. Bij de aanpassing van de maximale koopprijs van een sociale koopwoning wordt aangesloten bij de jaarlijks door het rijk bekend gemaakte bovengrens sociale koopwoningen.