Politie Zuid-Holland-Zuid

10 juli Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

10 juli Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 10-07-2006

MOTORRIJDSTER DE SLOOT IN
OUD-ALBLAS- Een 42 jarige vrouw uit Pijnacker is met haar motorfiets onderuit gegaan en in een sloot terechtgekomen. Dit gebeurde op zondagmiddag 9 juli 2006 omstreeks 12.15 uur op de Noordzijde. De vrouw was met een groep vriendinnen op de motorfiets aan het toeren. Nadat er door de voorste motoren werd geremd, moest de vrouw ook remmen. Zij raakte de controle over de motorfiets kwijt en ging onderuit. De vrouw kwam in de sloot terecht en de motorfiets bleef nog net op de kant. De vrouw werd door haar vriendinnen uit het water gehaald. Ze had pijn in haar rug en haar knie. Ze werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat zij alleen wat schaafwonden en een dikke knie had opgelopen en mocht zij naar huis. De motorfiets liep alleen wat krasschade op.

MOTORRIJDER GEWOND
MEERKERK- Een 43 jarige motorrijder uit Middenbeemster is gewond geraakt toen hij na een inhaalmanoeuvre in botsing kwam met een personenauto. Dit gebeurde op zondagmiddag 9 juli 2006 omstreeks 14.05 uur op de Parallelweg ter hoogte van de tunnel richting Zouwendijk. De motorrijder reed met een groep oude motorfietsen in de richting Meerkerk. Hij haalde op een gegeven moment in en kwam in aanraking met een personenauto, bestuurd door een 52 jarige man uit Lopikerkapel, die uit de tegenover gestelde richting kwam. De motorrijder liep een zere enkel en zere arm op. Hij werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De motorfiets en de personenauto raakten licht beschadigd.

INBRAAK WONING
SLIEDRECHT- Op zondag 9 juli 2006 is tussen 10.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Nadat de achterdeur werd opengebroken kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een laptop computer, een camera en een fototoestel gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

HUISELIJK GEWELD
ALBLASSERDAM- Een 39 jarige man uit Alblasserdam is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht dat hij op zondagmiddag 9 juli zijn 34 jarige vrouw heeft mishandeld. Dit gebeurde in hun woning in Alblasserdam. De man verliep de woning en werd later op de dag, omstreeks 21.00 uur in Nieuw-Lekkerland aangehouden. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

VERNIELING
PAPENDRECHT- Een 21 jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagavond 9 juli 2006 omstreeks 23.40 uur in de Hans Memlingstraat. De verdachte had twee tuinhekjes bij de buren uit de grond getrokken en vernielde een aantal tuinplanten. De vernieling werd gepleegd na een onenigheid met de buren. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
LEERDAM - Op maandagochtend 10 juli 2006 omstreeks 03.00 uur is op de Patrimoniumstraat een 35 jarige man uit Leerdam door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ongeveer 0,6 promille ( 275 ug/l). Na verhoor is hij met een rijverbod van 1 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DIEFSTAL BRANDSTOF
PAPENDRECHT- Op maandagochtend 10 juli 2006 omstreeks 02.45 uur is een 20 jarige man uit Papendrecht door politieagenten aangehouden wegens poging diefstal van brandstof en vernieling. Door een alerte getuige werd gemeld dat er met zaklampen werd geschenen bij geparkeerde autos in de Stellingmolen. Politieagenten troffen drie mannen aan met een jerrycan en een trechter. Toen de mannen de politieagenten zagen gingen ze er vandoor. Twee mannen wisten te ontkomen en de 20 jarige man werd ter plaatse aangehouden. Een eigenaar van een personenauto deed aangifte van vernieling van een benzineklepje. Uit deze auto is het niet gelukt om brandstof te stelen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de twee andere verdachten.

AANRIJDING LETSEL
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op maandagmorgen 10 juli 2006 omstreeks 06.30 uur vond op de kruising Buitendams met de Peulenlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Een 44 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam reed met zijn personenauto over de Buitendams en verleende op de kruising geen voorrang aan een bromfiets, bestuurd door een 41 jarige man uit Dordrecht, die over de Peulenlaan reed. Een aanrijding volgde. De bromfietser liep letsel op aan zijn hand en knie en werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.