Gemeente Hulst


Persbericht - 10.07.2006

Uitdelen parkeerkraskaarten in Hulst

Op donderdag 13 juli 2006 deelt wethouder Toon Maas (toerisme) om 11.00 uur parkeer-kraskaarten uit op de Grote Markt in Hulst. De allereerste kaarten werden op 30 juni 2006 uitgereikt op de Grote Markt te Sint Niklaas. Om het systeem extra onder de aandacht te brengen staat op 13 juli een actie op de Hulster Grote Markt op het programma.

Het systeem van de kraskaarten is bedacht om het met name bezoekers van Hulst gemakkelijker te maken. In de Hulster binnenstad is sprake van betaald parkeren, waarbij vooraf betaald dient te worden. Dit wordt niet altijd geapprecieerd. Omdat men niet precies weet hoeveel parkeertijd men nodig heeft, wordt dikwijls meer parkeertijd gekocht dan men werkelijk nodig heeft. Daarnaast moeten automobilisten om een naheffingsaanslag te voorkomen, steeds alert zijn op de tijd. Om het bezoek aan de binnenstad te vergemakkelijken, voert het gemeentebestuur het systeem van kraskaarten in.

Iedereen is in de gelegenheid om kraskaarten te gebruiken. Bewoners en bedrijven gevestigd binnen het betaald parkeren gebied zijn dan in de gelegenheid om kraskaarten aan te schaffen. Op hun beurt kunnen zij die dan aan hun bezoek/cliënteel uitreiken. Met een dergelijke kaart kunnen die dan een dagdeel parkeren.

Met een kraskaart kan een dagdeel parkeren. De kaarten kosten 1,50 per stuk. Bewoners en bedrijven gevestigd binnen het betaald parkeren gebied kunnen deze op het stadskantoor te Hulst kopen.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl