Politieberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 10-07-2006

Vechtpartij

WOERDEN In de vroege morgen van zondag 9 juli heeft de politie drie aanhoudingen verricht na een vechtpartij op de Voorstraat.

Omstreeks 02.40 uur troffen surveillerende agenten een groep onrustige jeugd aan (ongeveer 40 personen) op de Rijnstraat. Een aantal jongeren uit deze groep wees de agenten naar de Voorstraat, waar weer een andere groep jeugd zou staan en waar gevochten zou zijn. Daar zagen agenten een man op de grond liggen die hoofdletsel had en aangaf geslagen te zijn. De agenten stelden in de omgeving een onderzoek in naar de verdachten van de mishandeling, maar troffen deze niet meer aan. Bij terugkomst op de Voorstraat zagen zij echter dat twee groepen met elkaar op de vuist waren gegaan. Een 22-jarige man uit Woerden gaf een tot nu toe onbekende man een harde trap tegen zijn hoofd. Hij werd direct aangehouden. De groep erom heen werd opdringerig naar de agenten en bemoeiden zich met de aanhouding. Daarom moesten meerdere politie-eenheden ter plaatse komen. Later werden stenen gegooid naar de agenten. Een 19-jarige Woerdenaar stelde zich zo agressief op naar de agenten dat hij werd geslagen met de wapenstok. Hij bleef echter agressief en werd hierna door een politiehond in zijn been gebeten. De man pakte de hond bij zijn kop en staakte nog steeds zijn gedrag niet. Uiteindelijk moesten de agenten nogmaals slaan met de wapenstok, waarna hij de hond losliet en kon worden aangehouden. Een 18-jarige Woerdenaar werd ook aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om zich te verwijderen. De mannen werden allemaal ingesloten op het politiebureau. De mannen zijn weer in vrijheid gesteld nadat zondag in de loop van de dag proces-verbaal was opgemaakt. De 18- en 19-jarige man gaven aan onder invloed van alcohol te hebben gehandeld. Er is door de onbekende man nog geen aangifte gedaan van mishandeling. Ook de man die door de agenten op straat werd aangetroffen is onbekend gebleven. De politie onderzoekt de zaak.

Gewonde bij aanrijding

MONTFOORT Op de M.A. Reinaldaweg, tussen de Laan van Rapijnen en IJsselveld, is in de nacht van zondag op maandag 10 juli een 19-jarige automobilist gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 00.30 uur kregen politie en ambulancedienst de melding dat een auto midden op de weg op zijn kop was beland en dat de bestuurder gewond was geraakt. De agenten troffen naast de auto een 18-jarige man uit Montfoort aan die op eigen kracht uit de auto was gekomen. Hij werd ter plekke aan zijn verwondingen behandeld. De 19-jarige bestuurder uit Waarder zat vast in de auto. De agenten kregen de man uit de auto en verleenden eerste hulp. Hij is vervolgens met de ambulance met onbekend letsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Daar is ook bloed van hem afgenomen om vast te kunnen stellen of er alcohol in het spel is geweest.

De toedracht van het ongeval is onbekend. Wel staat vast dat de 19-jarige man in de een na laatste bocht voor de afslag IJsselveld door onbekende oorzaak de macht over het stuur is kwijtgeraakt. De auto belandde op zijn kop en op dat moment kwam uit tegengestelde richting, vanuit IJsselveld, een 63-jarige automobilist uit Linschoten aanrijden. Hij kon de auto niet meer ontwijken en botste tegen het voertuig aan. Deze man raakte niet gewond.

Onder invloed

BREUKELEN - Een 21-jarige vrouw uit Horn is zondagmorgen 9 juli aangehouden voor rijden onder invloed.

De vrouw, beginnend bestuurster, werd omstreeks 06.45 uur gecontroleerd op de Rijksweg A2. De blaastest wees uit dat ze te veel had gedronken en dus werd zij aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens uit dat de vrouw met 610 ug/l in haar lichaam achter het stuur van haar auto had gezeten. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.