Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/7)

TILBURG, 10 juli 2006

Man in verzekering gesteld na mishandeling vriendin

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag omstreeks 16.00 uur in de wijk Loven een 35-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 20-jarige Tilburgse vriendin. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat ze sinds een maand een relatie heeft met een 35-jarige Tilburger. Zondagmorgen verbleef het slachtoffer in de woning van haar vriend in de wijk Loven. Er ontstond omstreeks 10.00 uur ruzie toen het slachtoffer naar eigen zeggen niet snel genoeg uit bed kwam naar de zin van de verdachte, Hij sleurde haar aan haar haren en lichaam uit het bed. Ook sloeg hij meerdere malen met zijn vlakke hand tegen haar borst en rug. Omstreeks 12.00 uur bood hij aan haar naar huis te brengen. Onderweg heeft hij haar opnieuw geslagen. Op de Ringbaan Oost slaagde de aangeefster erin uit te stappen. Terwijl zij over het trottoir liep, reed haar vriend enkele keren rakelings langs haar. De vrouw had een schaafwond op haar rechterbeen. Ook had ze enkele kale plekken op haar hoofdhuid. De politie heeft de verdachte voor zijn woonadres aangehouden.

Politie neemt crossmotor en bromfiets in beslag

TILBURG: De politie heeft gisteren na een overlastmelding op een adres aan de Bieslookweg een crossmotor in beslag genomen. Tegen de eigenaar een 21-jarige Tilburger wordt voor meerdere overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Agenten gingen zondagavond rond 18.10 uur naar de Bieslookweg omdat gemeld was dat er twee motoren aan het crossen waren door de wijk. Agenten zagen twee crossmotoren uit een voetpad aan het Bilzenkruidhof komen. De eerste motor sloeg rechtsaf de Kruidenlaan in, de tweede reed rechtdoor richting de Bieslookweg. Een van de motoren bleek op een adres aan de Bieslookweg thuis te horen. De motor werd in het schuurtje aangetroffen. Het voertuig bleek niet voorzien te zijn van een kenteken en was niet verzekerd. De bestuurder bleek geen motorrijbewijs (A) te hebben. De crossmotor is in beslag genomen. De eigenaar krijgt een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en zonder verzekering. De politie heeft de andere crosser niet meer achterhaald.

TILBURG: Een motorrijder van de politie heeft gisteravond na een korte achtervolging een 24-jarige Tilburger staande gehouden die met zijn brommer zonder helm over de Korvelseweg reed. De bromfietser probeerde de motorrijder kwijt te rijden door de Hesperenstraat over te steken en vervolgens het Fokkerhof in te rijden. Hij staakte zijn vlucht toen hij de motorrijder weer achter hem aan zag komen. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De motoragent heeft de bromfiets in beslag genomen. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling ouders

TILBURG: In de wijk Goirke heeft gisteravond rond 20.00 uur een 21-jarige man zijn 47-jarige moeder en zijn vader mishandeld. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

In de woning was onenigheid ontstaan. De verdachte sloeg zijn moeder met kracht, door middel van een elleboogstoot, tegen haar achterhoofd waardoor haar bril van haar hoofd vloog. Daarna gaf hij zijn vader die in een stoel zat een harde trap tegen diens ribben. Door een van de ouders is aangifte gedaan. De politie heeft de verdachte in de ouderlijke woning aangehouden en daarna in verzekering gesteld. Hij vermoedt zelf dat hij zo agressief was geworden omdat hij een pil had ingenomen. De verdachte gebruikt volgens zijn moeder zowel soft- als harddrugs. De politie neemt zaken van huiselijk geweld erg serieus. Verdachten worden indien juridisch mogelijk in verzekering gesteld.

Weer woningbrand door hennepkwekerij

TILBURG: Zondagavond is omstreeks 21.15 uur brand uitgebroken op de zolderetage van een woning aan de Tafelbergstraat. De 49-jarige bewoner zat samen met zijn zoon naar de WK finale te kijken. Plotseling viel de stroom uit. Een passant tikte op het raam met de mededeling dat er brand op zolder was. De zoon belde daarop de hulpdiensten. De brandweer heeft de brand snel geblust. De twee gezinnen die naast dit pand wonen hebben rook- en waterschade. De oorzaak bleek wederom een hennepkwekerij te zijn.

Volgens Essent was er ter plaatse sprake van een gevaarlijke situatie omdat de stroom buiten de meter om rechtstreeks van de hoofdleiding werd afgenomen. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. Naast het telen van hennep wordt de bewoner ook ten laste gelegd dat er door de brand een gevaarlijke situatie voor de omwonenden is ontstaan. Ook vorige week waren er in Tilburg twee branden in panden met hennepkwekerijen. De kwekerij wordt vandaag geruimd. Medewerkers van de Unit Forensisch en technisch Onderzoek stellen een sporenonderzoek in.

Vandalen aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Hoevenseweg drie knapen (20, 19,16) aangehouden die circa 10 ruiten van het oude AABE pand aan de Fatimastraat vernield hadden. De knullen waren door een gat in het hekwerk gekropen. Op het terrein zijn ze door een opening het pand binnen gegaan en het dak opgeklommen. Met stenen zijn ze vervolgens ruiten gaan ingooien. De politie neemt nog een aangifte op van de gedupeerde eigenaar. De vandalen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie verijdelt vermoedelijke diefstal ponys

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.55 uur op de Kranenberg drie mannen aangehouden die inbrekerswerktuigen in hun auto hadden liggen. De politie vermoedt dat het drietal interesse had in de zes ponys die daar in een weiland liepen. Ze zijn ingesloten en worden vandaag verhoord.

Een agent zag gisteravond tijdens zijn surveillance drie mannen lopen over de Kranenberg (industrieterrein Vossenberg I) nabij een geparkeerde bestelauto met een Belgisch kenteken die met de achterzijde tegen een aan een weiland grenzende grasstrook stond geparkeerd. In dat weiland liepen zes ponys. De achterzijde van die auto bestond uit een laadbak omspannen met een huif van zeildoek. Het drietal dat zichtbaar schrok van de agent, stapte daarop in de bestelauto. Hierop werd deze auto aan een controle onderworpen. In de cabine lagen een ijzerzaag, betonschaar, slijptol, schroevendraaiers en een kniptang en enkele paren handschoenen. De politie nam gezien de verdachte situatie contact op met de eigenaar van de ponys vertelde. Hij vertelde dat hij kort geleden contact had gehad met een mogelijke koper voor vier van zijn dieren. Er was echter nog niets betaald. Hij vermoedde dat de mannen kennelijk nu de ponys wilden stelen. Het gaat om een 34-jarige Tilburger, een 53-jarige man uit Bergen op Zoom en een 34-jarige inwoner van Valkenswaard. Een van de mannen vertelde dat ze alleen maar kwamen kijken naar de ponys omdat deze mogelijk door een familielid aangekocht zouden worden. De politie heeft het drietal aangehouden ter zake poging tot diefstal en omdat het volgens de APV niet toegestaan is om s nachts met inbrekerswerktuigen rond te rijden.

Duif oorzaak verkeersongeval

TILBURG: Vanmorgen is op de Spoorlaan een 47-jarige Tilburgse met haar auto tegen een lichtmast gereden. Het slachtoffer verklaarde geschrokken te zijn van een duif die haar auto was binnengevlogen. Ze werd door een ambulance met nekklachten overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis

Het slachtoffer reed met haar auto met geopende ramen over de Spoorlaan in de richting van de Ringbaan Oost. Ter hoogte van het verzekeringskantoor vloog een duif door het geopende zijraam naar binnen. De bestuurster schrok hiervan en dook weg voor de vogel. Ze stuurde naar rechts en botste daardoor tegen een lichtmast aan. Haar relaas werd ter plaatse bevestigd door twee getuigen. De auto is door een takelbedrijf meegenomen.

Wijkagenten Hilvarenbeek onderzoeken vernielingen autos

HILVARENBEEK: De politie van het team Oisterwijk-Hilvarenbeek heeft tot op heden al 17 aangiften binnen gekregen van gedupeerde autobezitters. Onbekenden hebben de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernielingen getrokken door met een scherp voorwerp autos te bekrassen. Het gaat om autos die geparkeerd stonden aan het Elstpad (7), Lange Akker (4), Roggeakker (3), Eekhool, Koestraat en Ypelaerstraat. Het is nog niet duidelijk hoe laat de vernielingen gepleegd zijn. De vernielingen werden zondagochtend pas ontdekt. De wijkagenten van Hilvarenbeek stellen vandaag een nader onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

Auteur: Willem van Hooijdonk