TelecityRedbus tekent contract met 350e klant

Faction b.v.

Inmarsat kiest voor de datacenterdiensten van TelecityRedbus TelecityRedbus tekent contract met 350e klant

AMSTERDAM, 10 juli 2006 - TelecityRedbus, marktleider op het gebied van datacenterdiensten, heeft onlangs een contract getekend met internationaal telecommunicatiebedrijf Inmarsat. Hiermee komt het klantenbestand van TelecityRedbus in Nederland op 350.

Inmarsat beschikt over een vloot van tien geostationaire satellieten die wereldwijd telefonie- en datadiensten verlenen aan gebruikers op zee, op het land en in de lucht. Diverse overheden, maar ook hulpinstanties en ondernemingen in afgelegen gebieden behoren tot het klantenbestand van Inmarsat.

Satellietverkeer
Sinds juni van dit jaar wordt een deel van het dataverkeer van Inmarsat gefaciliteerd door TelecityRedbus. Hierdoor heeft Inmarsat nu toegang tot alle grote nationale en internationale network service providers. 'We zochten een Europese partner voor het hosten van de IT omgeving voor het satellietverkeer dat in Nederland wordt ontvangen. De datacenters van TelecityRedbus in Amsterdam zijn voor ons en onze klanten perfect gesitueerd', zegt Nils Solvang, directeur informatiesystemen van Inmarsat. 'Ook de aanwezigheid van de AMS-IX was voor ons een belangrijke reden om voor TelecityRedbus te kiezen. Daarnaast zijn we zeer te spreken over de hoge mate van beveiliging, de aanwezigheid van vele carriers en de continue ondersteuning van medewerkers.'

Zekerheid
Algemeen Directeur Alexandra Schless van TelecityRedbus is enthousiast over de nieuwe samenwerking. 'Inmarsat is een zeer belangrijke speler op het gebied van satellietcommunicatie. Door het grote aantal carriers in onze datacenters konden wij Inmarsat de zekerheid bieden van een betrouwbare connectiviteit op het vaste netwerk in Europa.'

Onafhankelijk
TelecityRedbus is onafhankelijk leverancier van datacenterdiensten en biedt klanten een continue en gegarandeerde toegang tot internet. De organisatie beschikt over zeventien datacenters op acht locaties in Europa en bedient ruim 1600 klanten. Hiermee is het de grootste leverancier van datacenterdiensten op het Europese continent. TelecityRedbus is gevestigd in Amsterdam (met drie datacenters), in Londen (hoofdkantoor), Manchester, Dublin, Parijs, Stockholm, Milaan en Frankfurt.

============================================