Gemeente Deventer

Week 28, 10 juli

VERKEERSMAATREGELEN TRANSPORT WATERWONING

De waterwoning van Rentré Wonen wordt op zaterdag 15 juli vervoerd vanaf de Tweede Havenarm tot in de Holterkolk in de Rivierenwijk in Deventer. Dit bijzondere transport vindt plaats in alle vroegte van zaterdag om zo min mogelijk overlast voor het verkeer te veroorzaken, tussen 7 tot 8.15 uur.

De waterwoning gaat via de
Hanzeweg-Industrieweg-Kamperstraat-Schonenvaardersstraat-Hanzeweg-Amst ellaan tot net voorbij de kruising met de Deltalaan. Daar wordt de woning rond 9 uur in het water getakeld. Van kruispunt tot kruispunt sluit de gemeente de weg in één richting af tijdens het transport.

Ruim baan maken

De woning is tien meter hoog en weegt tachtig ton en daarvoor moet op een aantal punten onderweg de weg speciaal zijn vrijgemaakt. Bewoners/bedrijven in de Kamperstraat en Schonenvaardersstraat moeten de auto's en overige voertuigen van de openbare weg halen. Voor en na het transport voert de gemeente diverse werkzaamheden uit, zoals het tijdelijk verwijderen van lichtmasten, onderdelen van verkeersregelinstallaties, borden en dergelijke.

Tijdens het transport worden rijplaten neergelegd waar het transport over zal rijden. Ook de plaats waar de waterwoning in de Holterkolk wordt gelaten, zal tijdelijk worden bedekt met rijplaten.

Publicatiedatum: 10-7-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 10 juli 2006