Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Plan van aanpak drugsbeleid

6 juli 2006 print

Burgemeester & wethouders van Uithoorn zijn akkoord gegaan met het Plan van aanpak 2006 - 2010 drugsbeleid gemeente Uithoorn.

Dit plan van aanpak is in goede samenwerking met de volgende partners tot stand gekomen: GGD Amstelland en Meerlanden, Politie Amsterdam-Amstelland, Justitie, welzijnsinstelling Stichting De Visser, Brijder Verslavingszorg, de scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, horeca ondernemingen Oude Dorp, The One en stichting Zaza.

De verschillende activiteiten zijn nauw op elkaar afgestemd en worden door de genoemde partners in onderlinge samenhang uitgevoerd.

De gemeenteraad heeft voor de uitvoering van deze plannen gedurende de periode 2006 - 2010 een budget beschikbaar gesteld.

Doel van het plan

Het doel van dit plan van aanpak is het verminderen van het drugs- en alcoholgebruik onder jongeren in Uithoorn en De Kwakel. De bewustwording van keuzes hierin staat in de aanpak centraal.

Preventie

In het plan van aanpak is o.a. aandacht voor een speciaal preventietraject voor scholieren en hun ouders, deskundigheidsbevordering van professionals en verschillende communicatieactiviteiten gedurende het gehele jaar waaronder de Maand tegen de drugs in november.
^