Gemeente Drechterland

10-7-2006
Warm welkom voor Van der Riet
Tijdens een bijzondere raadsvergadering werd burgemeester Rob van der Riet beëdigd als burgemeester. Loco-burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en raadsnestor Peter Keersemaker legde hierbij hun tijdelijk toegevoegde functies weer neer.

Het werd een warm welkom voor Van der Riet. De temperatuur was hier maar voor een klein deel voor verantwoordelijk. Peter Keersemaker zette de burgemeester vooral als mens neer. Een actief mens met vooral een heel praktische achtergrond. Een burgemeester met twee rechterhanden.

Maar volgens Luzette Wagenaar ook een kapitein op het schip van Drechterland dat dit schip door de woelige baren gaat leiden en het oog op de financiële koers houdt. Een man die op zoek ging naar een nieuwe woning en als nog onbekende komende burgervader al bezoeken bracht aan Drechterland.
loco burgemeester Wagenaar hangt de burgemeestersketting om bij burgemeester Van der Riet

Secretaris Mol had in zijn jongste herinnering al te maken met een Van der Riet. De vroedvrouw Van der Riet liet hem met wat ferme klappen op de billen beseffen dat het leven was begonnen. Verder lijkt het haast op dat er een burgemeester is geselecteerd bij het gemeentelogo. Het logo met het wuivende riet, buigzaam en sterk. Toeval bestaat niet.

Onno van Veldhuizen, voorzitter van de burgemeesterskring West-Friesland en burgemeester van Hoorn, introduceerde Rob als een nieuwe buur. Vragen als: wat eten zet, hoe wonen ze en hoe laat staan ze op, zijn belangrijk als buur. Van Velduizen weet dit nu nog niet maar hoopt op een goede buur. Want een goede buur is beter dan een verre vriend.
Een nieuwe collega is weer wat anders. Van Veldhuizen hoopt op een klusburrie: een handige uitvoerder is voor hem een enorme steun. Verder geeft hij aan dat een burgemeester vanuit een monumentale spagaat een beet je lijm is om de boel wat bij elkaar te houden.

Van der Riet zelf was vooral dankbaar voor de vele mooie woorden. De Kroon, de vertrouwenscommissie en de loco burgemeester werden in het bijzonder genoemd.
Verder bleek Rob in de afgelopen weken 'snuffelrondes' te hebben gehouden. Snuffelrondes waar hij contact legde met enkele inwoners. âVooral goed luisterenâ was het algemene advies van de inwoners. âBouwen aan eenheid en kwaliteit in dienstverlening voor alle kernen in Drechterlandâ dat is het eigen motto waarbinnen Van der Riet wil opereren.
Foto gemaakt tijdens de receptie bij de installatie van burgemeester Van der Riet
Aansluitend op de bijzondere raadsvergadering werd een receptie gehouden in âHet dorpshuisâ in Venhuizen. Ook hier een ongedwongen sfeer en veel mooie woorden.

---