Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 10 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 10-07-2006

Met onder meer: drankrijders, kozijn gestolen en veelplegers aangehouden

Alcohol

Oostzaan, zondag 9 juli 2006, 19:18 uur.

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zaterdagavond op de Zuiderlaaik een alcoholcontrole gehouden. 200 bestuurders werden gecontroleerd en acht van hen werden aangehouden om een ademanalyse aan het bureau te doen. Dit resulteerde zes maal in een proces-verbaal. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Het hoogst gemeten alcoholgehalte kwam op 2,29 promille.

Schuur in de brand

Purmerend, zondag 9 juli 2006, 21:23 uur.

In de Anne Franklaan is een schuur bij een woning in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is een stapel hout op het erf door onbekende oorzaak in de brand geraakt waarna het vuur is overgeslagen op de schuur. De brandweer heeft het vuur uitgemaakt. De schuur moet als verloren worden beschouwd.

Inbraak woning

Assendelft, zondag 9 juli 2006, 21:41 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan Bus en Dam die moet hebben plaatsgevonden tussen zondagochtend elf uur en zondagmiddag kwart voor vijf. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek opengebroken en uit de geheel doorzochte woning worden onder meer computer beeldschermen en sieraden vermist. De afdeling forensische opsporing doet onderzoek naar de sporen.

Groot kozijn gestolen

Middenbeemster, maandag 10 juli 2006, 11:33 uur.

De politie zoekt getuigen van een diefstal van een groot kozijn bij een in aanbouw zijnde woning op de Middenweg nummer 73. In de nacht van zaterdag op zondag moet het hardhouten (merbau) kozijn van ongeveer twee en een halve meter hoog en 2,20 meter breed zijn weggenomen. Het kozijn was voorzien van een kunststenen onderdorpel. Ook werden twee hardhouten (meranti) deuren weggenomen. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Beemster via 0900-8844.

Drankrijder weer gepakt

Purmerend, zondag 9 juli 2006, 23:17 uur.

De politie heeft een 64-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden omdat hij weer met drank op reed. De man was al meer geverbaliseerd voor drankrijden en de surveillerende agenten wisten dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard toen zij hem zagen rijden op de Wethouderslaan. Aan het bureau blies de man meer dan twee en een half maal (2,3 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn auto was niet verzekerd en werd in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor met meedere processen verbaal heengezonden.

Vernieling

Zaandam, zondag 9 juli 2006, 12:14 uur.

Twee Amsterdammers van 16 en 17 jaar oud zijn door de politie op de Oostzijde aangehouden als verdachten van vernieling. De jongens zouden op het Boere Jonkerplantsoen in een woning vernielingen hebben aangericht. Eén van de verdachten had bij de aanhouding een tas bij zich met een mogelijk van diefstal afkomstige autoradio en een schroevendraaier. De Amsterdammers werden ingesloten en in verzekering gesteld. Een nader onderzoek naar de herkomst van de radio wordt ingesteld.

Veelpleger aangehouden

Zaandijk, zondag 9 juli 2006, 23:03 uur.

De politie heeft een 47-jarige veelpleger uit Zaandijk aangehouden die wordt verdacht van vernieling en auto inbraak. Van de Blauwe Reigerstraat was een melding gekomen dat iemand had geprobeerd een woning binnen te dringen. Er bleek een ruit vernield en er zat bloed op de deur maar het binnendringen was niet gelukt. Na een melding van de Witte Veerstraat dat daar iemand opvallende belangstelling voor auto's had werd de veelpleger met bloedspetters op zijn kleding aangetroffen. De man werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Gestolen auto

Zaandam, zondag 9 juli 2006, 21:57 uur.

Een 25-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij in een gestolen auto rond reed. Een surveillerende agent herkende de verdachte, die bekend staat als veelpleger, en wist dat het voertuig waarin hij reed als gestolen te boek stond. De man ging er vandoor maar kon na een zoekactie worden ingesloten en in verzekering gesteld. Het voertuig werd in beslag genomen.

Drankrijder

Oostzaan, maandag 10 juli 2006, 00:40 uur.

De politie heeft een 40-jarige man uit Driebergen-Rijsenberg aangehouden als verdachte van onder andere drankrijden. De man viel op doordat hij met zijn auto slingerend over de rijksweg A8 reed. Bij controle bleek dat de man vermoedelijk flink had gedronken en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Bij de ademanalyse aan het bureau bleek dat de verdachte meer dan drie maal (1,6 promille) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. De man werd na verhoor met een proces-verbaal voor het drankrijden en rijden zonder geldig rijbewijs heengezonden. Ook kreeg hij een rijverbod van acht uren.