Ingezonden persbericht


Persbericht

Mediasurface versterkt Morello 5.4 met meer AJAX

10 juli 2006: Mediasurface, de toonaangevende beursgenoteerde softwareleverancier voor web content management (WCM), heeft vandaag versie 5.4 van haar geavanceerde softwareproduct Morello aangekondigd.

Met Morello 5.4 is het gebruik van geavanceerde AJAX-technologie in de Morello Web Client verder uitgebreid. Gegevens worden asynchroon van de webserver gehaald, waardoor dergelijke pagina's niet in hun geheel ververst hoeven worden. De redactieomgeving is daardoor nog gebruiksvriendelijker, sneller en intuïtiever.

Belangrijke toevoegingen aan Morello Web Client zijn:

§ Drag and Drop-functionaliteit
§ Mogelijkheden voor 'content tracking'
§ Taxonomiebrowser
§ Contextafhankelijke snelmenu's via de rechtermuisknop § Verbeterde toegankelijkheidsfuncties

Ger Kors, Directeur Mediasurface Benelux, zegt het volgende over deze nieuwe versie: "Met versie 5.4 van onze Morello Web Client wordt het uiterste uit een webbrowser gehaald. Deze versie zet een nieuwe norm voor gebruiksgemak op het gebied van content management via een webbrowser. We blijven onze producten vernieuwen en de gebruiker nieuwe voordelen bieden en dit is slechts één voorbeeld hiervan."

Versie 5.4 bevat een van de meest gevraagde WCM-functies: de mogelijkheid om via een browser grote hoeveelheden documenten (foto, pdf, video etc) binnen de toepassing te slepen en neerzetten ('drag and drop'). Gebruikers hoeven niet langer diverse webformulieren of andere langdurige procedures te doorlopen. Ze kunnen items nu eenvoudig van de ene naar de andere locatie slepen en zo informatie of zelfs hele delen van een website herschikken.

In de Morello Web Client-toepassing kunnen gebruikers nu tevens de traditionele functie van de rechtermuisknop gebruiken om een contextafhankelijk snelmenu weer te geven. Gebruikers zullen daardoor sneller leren werken en blijven werken met dit toch al zeer gebruikersvriendelijke systeem.

Er zijn ook mogelijkheden voor content tracking toegevoegd aan de Web Client. Hiermee kunnen gebruikers bepalen waar informatie wordt hergebruikt in andere delen van de site of zelfs in andere sites. Dit betekent dat content managers nu de gevolgen van wijzigingen in dergelijke informatie kunnen analyseren voordat deze worden toegepast op alle pagina's waarop deze wordt gebruikt.

De Morello Web Client biedt nu dezelfde krachtige taxonomiebrowser als de Morello Smart Client. Doordat het mogelijk is om informatie te structureren en te classificeren volgens de taxonomie van een bepaalde bedrijfstak, kan elke medewerker in een organisatie ervoor zorgen dat zijn informatie consistent wordt gelabeld en geclassificeerd met de juiste tref- en zoekwoorden. Dit levert betere en meer accurate zoekresultaten op.

Naast deze specifieke toevoegingen zijn diverse algemene verbeteringen toegevoegd aan de Morello Web Client, zodat de werking ervan meer lijkt op die van de Morello Smart Client. Aanvullingen zoals een HTML Parser en Style Picker verbeteren respectievelijk de algehele toegankelijkheid (accessibility) en bruikbaarheid. Gebruikers zullen direct merken dat het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van de Web Client verder zijn verbeterd.

Einde

Over Mediasurface

Mediasurface ontwikkelt, verkoopt en implementeert WCM-software (Web Content Management) die bedrijven helpt de mogelijkheden van het web ten volle te benutten door de complexe taak van het beheren van websites terug te brengen tot eenvoudige handelingen.

Morello is de high-end WCM-oplossing van Mediasurface die gebruikers zonder technische kennis in staat stelt volwaardige sites te beheren. Morello is de expliciete keuze van organisaties zoals AEGON, FD Mediagroep, Inspectie voor de Gezondheidszorg en VU Medisch Centrum voor het beheren van geavanceerde intranetten, extranetten, websites en andere digitale kanalen.

Pepperio is een professioneel alles-in-één serviceconcept voor het midden- en kleinbedrijf dat exclusief wordt geleverd via het Mediasurface-netwerk van Pepperio-partners. Met Pepperio kan het MKB gemakkelijk zelf een professioneel ontworpen website opzetten en beheren tegen een vaste lage maandelijkse prijs.

Mediasurface is beursgenoteerd op de AIM markt van de London Stock Exchange (MSR) en werkt via dochterondernemingen en partners in Europa, de Verenigde Staten en India. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Engeland.

Meer informatie: www.mediasurface.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Mediasurface
Annet Blanken

Tel 035 623 78 90

GSM 06 52 43 71 91

Annet.blanken@mediasurface.com