Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 10 juli 2006

Beschonken bestuurder aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagavond aan de Burgemeester Berettastraat een 21-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Rond 19:00 uur negeerde de automobilist op de Markt een stopteken van een agent, toen deze hem wilde aanspreken over zijn rijgedrag. De politieman riep hierop de hulp in van zijn collega op een motor, die de Etten-Leurenaar na een korte achtervolging op de Burgemeester Berrettastraat kon aanhouden. Op het bureau bleek hij te diep in het glaasje te hebben gekeken en onder invloed was van alcohol. De ademanalyse registreerde een waarde van 380 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Politie houdt man aan na vervelend gedrag in uitgaansgebied

BREDA: Aan de Vismarktstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten werden door uitgaanspubliek en horecamedewerkers aangesproken over het ontoelaatbare gedrag van de man. De man gedroeg zich erg vervelend ten opzichte van het andere publiek op straat. Toen hij de agenten in de gaten had rende hij een kroeg in aan de Vismarktstraat. Agenten haalden hem naar buiten om de man te controleren. Een identiteitsbewijs kon hij niet tonen en zijn persoonsgegevens weigerde hij ook te noemen. Om achter zijn identiteit te komen werd hij meegenomen naar het bureau. Na het
identiteitsonderzoek is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Man aangehouden na vernielen autos

BREDA: In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in de Viandenlaan een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man verliet na een meningsverschil boos een cafe aan de Ginnekenweg en gooide terrasstoelen tegen twee geparkeerde autos. Toen de politie ter plaats kwam was de Bredanaar niet meer aanwezig. Met het signalement gingen agenten op zoek naar de man, die hem aan de Viandenlaan vonden en inrekenden. De man verklaarde dat hij onder invloed van alcohol was en bekende de vernieling. Hij is bereid de schade te betalen. Na verhoor is hij heengezonden.

Automobilist rijdt met auto op afsluiting Moerdijk

MOERDIJK: Zondagmorgen is een 27-jarige inwoner van Moerdijk licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Veerdam. De man was met zijn auto op de schuifpoort van het Havenschap gereden . De man verklaarde niet gezien te hebben dat het hek dicht was. Het hek is totaal vernield evenals de intercom en de verkeerslichten. De auto van de man is door een bergingsbedrijf weggesleept. Een kraanwagen heeft het beschadigde hekwerk verwijderd.

Bewoners blussen zelf brand in stal
BREDA: Maandagmorgen rond 08:15 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een brand gemeld in een stal met rieten dak. Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen bleken de bewoners de brand al zelf geblust te hebben. Een chemische reactie van verfmaterialen in een plastic tas is de vermoedelijke oorzaak geweest van de brand. Niemand raakte gewond. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en hoogwerker maar hoefde niet in actie te komen. Voor zover bekend is er geen schade ontstaan.

Auteur: Henk Snepvangers