Ingezonden persbericht


Persbericht

On-the-ball statistieken van Information Builders - laatste meting

WK Voetbal: Nederland nummer 3 op de 'Foul Play Index'

Amstelveen - 10 juli 2006 - De laatste uitkomsten uit het 'On-the-ball' onderzoek van Information Builders geven de volgende resultaten: de spelers hebben over alle wedstrijden in totaal 2.350 overtredingen begaan (gemiddeld 36,7 per wedstrijd), 421 schwalbes verricht (gemiddeld 6,5 per wedstrijd). Ze zijn 318 keer in woede uitgebarsten (gemiddeld 4,9 keer per wedstrijd) en ze hebben 114 keer een blessure gesimuleerd (gemiddeld 1,7 per wedstrijd). Volgens de 'IBI Foul Play Index' waren de teams die het onsportiefst hebben gespeeld respectievelijk Paraguay, Italië, en op een gedeelde derde plaats Nederland, Ivoorkust en Portugal.

Gespeelde wedstrijden
64
Gewonnen
53
Gelijk spel
11
Doelpunten
147
Overtredingen
2350
Penalty's (zonder de strafschoppen na verlenging)
17
Schwalbes
421
Spelers die hun volkslied niet meezingen
276
Belaging van de scheidsrechter
50
Naast de bal trappen
25
Woede-uitbarstingen
318
Gesimuleerde blessures
114
Buitenspel
381
Ten onrechte gegeven buitenspel
38
Scoren met rechtervoet
83
Scoren met linkervoet
31
Scoren met het hoofd
30
Scoren overig
3

Tenslotte: de meeste doelpunten vallen aan de linkerkant van het doel.

Plaatsing doelpunten: 40% linkerzijde

Information Builders, toonaangevend in business intelligence software, verschaft gedetailleerd inzicht in de wedstrijden van de afgelopen weken, zoals het aantal schwalbes, gesimuleerde blessures, ten onrechte gegeven buitenspel en het hoe en waar van de doelpunten. Analisten van het bedrijf hebben de statistieken van 'gekke' feiten gerapporteerd uit alle wedstrijden WK Voetbal 2006 in Duitsland. Het complete rapport vindt u op de website www.informationbuilders.nl/ontheball. U kunt daar de weekrapporten downloaden en stoeien met de gegevens, lijstjes maken en landen analyseren. Het gaat heel gemakkelijk allemaal!

Voorwaarden voor gebruik
De enige voorwaarde die Information Builders stelt aan publicatie, in welke vorm en op welke manier dan ook, is dat u Information Builders en de website als bron vermeldt. De website link voor publicatie is: www.informationbuilders.nl/ontheball/

Neem voor meer informatie over het On-the-ball onderzoek van Information Builders contact op met Theo Loth (0652 322 210 - theo@loth.nl) of Lisette Huyskamp (0621 230 039 - lisette_huyskamp@ibi.com).

Geachte redactie, op www.informationbuilders.nl/ontheball/ vindt u alle statistieken. U kunt er naar eigen goeddunken uit publiceren. De enige voorwaarde die Information Builders stelt aan publicatie, is dat u Information Builders als bron vermeldt.