Ingezonden persbericht


Persbericht

10 juli 2006

4xNiks uit Amsterdam wint 20e Leids Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet

4xNiks is zondag 9 juli 2006 de winnaar geworden van de Gouden Pet van het gelijknamige Straatmuzikantenconcours. De 3 mannen en 3 vrouwen van dit sextet ontvingen de felbegeerde Gouden Pet en E 500 aan prijzengeld. De 2e prijs ging naar de twee dames van QSH uit Groningen en de 3e prijs naar Meermeid uit Leiden.

Het was afgelopen zondag één groot feest in Leiden. Op het Pieterskerkplein stond van 12.30 tot 16.00 uur een echt kindercircus met doorlopende voorstellingen. De finale van de Gouden Pet werd voorafgegaan door een optreden van de vermaarde Amazing Stroopwafels die het publiek alvast en de stemming bracht voor de finale waarin zes door de jury (onder voorzitterschap van Ferry Rigault) geselecteerde artiesten zich van hun beste kant lieten zien. De optredens van de finalisten van de artiesten worden afgewisseld door nummers van de bigband Fort Night Swing Bigband. De finale werd hierdoor één lang swingend spektakel.

De organiserende stichting Muziekfestivals Leiden kijkt terug op een zeer geslaagde dag waarbij de verhuizing van de finale naar het Pieterskerkplein prima is bevallen.

Voor de pers:
Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen 06-10399488 of info@muziekfestivalsleiden.nl of kijken op www.goudenpet.nl -----------------------


---- --