Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

gemeente Druten, 10-07-2006 o In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er bij een woning in de gemeente Druten gevochten zou worden. Politiemensen gingen erheen en zagen een man op straat liggen met een hoofdwond.

De agenten waarschuwden meteen een ambulance die de gewonde man, naar later bleek een 61-jarige inwoner van de gemeente Druten, naar een Nijmeegs ziekenhuis heeft overgebracht. Twee omstanders werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om een 51-jarige inwoner van Deest en een 36-jarige Drutenaar. Beide mannen werden voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De twee verdachten zijn inmiddels heengezonden. De 51-jarige heeft vermoedelijk geen betrokkenheid bij de zaak.

De toedracht van de openlijke geweldpleging zou te maken hebben met een zedendelict dat eerder die zaterdag zou hebben plaatsgevonden. Een 40-jarige inwoonster van de gemeente Druten heeft hiervan aangifte gedaan. Voor deze zaak is de 61-jarige man als verdachte aangehouden. De politie is bezig met nader onderzoek. In dit verband zullen nog meerdere personen moeten worden gehoord, als getuige danwel verdachte. (08)