Juli 2006

Oad-topman Frankenhuis in oldtimer-rally naar Beijing Sponsoropbrengst gaat naar Stichting Doe een Wens Vanaf 15 juli nemen directievoorzitter Louis Frankenhuis van de Oad Groep en zijn partner Yolanda Kroef, directeur van Bex Reizen, deel aan het opwindendste en spectaculairste evenement voor klassieke auto's ooit: de Amsterdam - Beijing Classic Car Endurance Rally 2006. Met hun 43 jaar oude Volvo P544 ( de bekende `Katterug') hopen zij het 17.650 kilometer lange traject in 24 etappes te voltooien en op 13 augustus in Beijing aan te komen.
Afbeelding
Louis Frankenhuis en zijn partner met hun 43 jaar oude 'Katterug' klaar voor de tocht van Amsterdsam naar Beying.

In een gezelschap van 170 Nederlandse avonturiers rijden chauffeur Frankenhuis en monteur/navigator Kroef tijdens deze sportieve rally met 85 klassieke auto's van Nederland naar China. De karavaan doorkruist in een tijdsbestek van vier weken veertien landen op twee continenten als eerbetoon aan historische ontdekkingsreizen.

Start
De rally start in Amsterdam en loopt naar Beijing via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgizië en Kazachstan. De Amsterdam - Beijing
Extra aspect
Rally staat vooral in het teken van sportiviteit, cultuur, kameraadschap en avontuur. Voor Frankenhuis geldt als een extra aspect dat Aziatische landen, met China voorop, zich steeds meer als toeristische bestemmingen ontwikkelen.

Veel media aandacht
De rally wordt vier weken lang intensief gevolgd door de media. In Nederland zendt RTL7 dagelijks tussen 19.50 en 20.20 uur een samenvatting uit met actuele beelden, interviews met deelnemers en achtergrondinformatie. Ook reizen diverse journalisten mee, die verslag doen van de vorderingen van de teams.

Afbeelding Oad als sponsor
Frankenhuis (foto) wordt gesponsord door `zijn' Oad Groep. Zijn Volvo is geheel in Oad-geel gespoten en wordt bestickerd met logo's van enkele reismerken die onder de Oad-paraplu vallen. Oad heeft hiervoor een aanzienlijk bedrag beschikbaar gesteld, dat in zijn geheel ten goede komt aan de Stichting Doe een Wens, die als goede doelenproject aan de rally is verbonden.

Doe een Wens
De Stichting Doe een Wens vervult de liefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Op die manier wil Doe Een Wens blijdschap en kracht brengen in een moeilijke periode; even weg van ziekenhuis, behandeling en doktoren. De Stichting neemt niet alleen de organisatie van de wensvervulling op zich, maar betaalt ook alle kosten die aan een wens verbonden zijn.