Ingezonden persbericht


PENSKE LOGISTICS WORDT LEAD LOGISTICS PROVIDER VOOR DE NOORD-AMERIKAANSE AUTOMOTIVE- EN TRUCKSEGMENTEN VAN EATON CORPORATION

READING, Pa, 10 juli, 2006 -- Penske Logistics maakte vandaag bekend, verkozen te zijn tot lead logistics provider voor de Noord-Amerikaanse automotive- en trucksegmenten van Eaton Corporation. Eaton is een fabrikant van uiteenlopende industriële producten.

Penske Logistics gaat onder dit contract de inkomende supply chain voor deze segmenten beheren. Het proces omvat de levering van duizenden componenten afkomstig van meer dan 300 toeleveranciers aan de fabrieken van Eaton in Noord-Amerika.

'Het verheugt ons, in de VS en Europa met Eaton te mogen samenwerken,' zei Vince Hartnett, President van Penske Logistics. 'Ons doel is onze klanten een uitmuntende toeleveringsketen te verzekeren zodat ze zich kunnen concentreren op het vervaardigen van producten van wereldklasse.'

Penske Logistics en Eaton werken samen bij het verbeteren van de efficiency van de inkomende supply chain. Hierin zijn al vorderingen gemaakt door over te gaan op een uiterst efficiënt pull system, waarbij leveringen bepaald worden door Eatons productieschema's. Penske Logistics heeft tevens een speciaal logistiek centrum en managementteam dat zich bezighoudt met transport en netwerkontwerp voor Eaton in Noord-Amerika.

'Ons team is bezig met het standaardiseren van processen, het invoeren van nieuwe statistieken en systemen voor een betere inschatting van en inzicht in de supply chain, het verkleinen van voorraden en het verbeteren van zowel vaststaande als wisselende routing,' voegde Hartnett hieraan toe.

Mario Hegewald, Director of Global Logistics van Eaton, vulde aan: 'Wij zien dit programma met Penske Logistics als een uiterst belangrijk strategisch project voor 2006. Penske is al begonnen met het implementeren van hun Transportation Management System en beheert op dit moment het dagelijks binnenkomende transport bij Eaton. Wij rekenen op de vakkennis en technologie van Penske Logistics om onze logistiek te kunnen optimaliseren door het herontwerpen van netwerken en het consolideren van vracht in Noord-Amerika.

Eaton Corporation
Eaton Corporation is een industriële fabrikant met een omzet van $11,1 miljard in 2005. Eaton is wereldleider in elektrische systemen en componenten voor spanningskwaliteit, distributie en controle; fluid power systemen en diensten voor industriële, mobiele en luchtvaartapparatuur; intelligent truck drive trainsystemen voor veiligheid en brandstofzuinigheid en luchttoevoersystemen van automotoren, powertrain solutions (versnellingsbak en koppeling) en op maat gemaakte besturingselementen voor betere prestaties, brandstofzuinigheid en veiligheid. Eaton Corporation heeft 60.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 125 landen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.eaton.com.

Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics is actief in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië en biedt vooraanstaande ondernemingen op het gebied van industriële en consumentengoederen wereldwijd diensten in de sector supply chain management en logistiek. Penske houdt zich bezig met vervoer, opslag, internationale expeditie en transportbeheer. Meer over Penske Logistics vindt u op www.PenskeLogistics.com.

###

Contactpersonen media - Verenigde Staten
Randy Ryerson
+1 610.775.6408
randolph.ryerson@penske.com

Jennifer Ryan

+ 1 212.601.8110
jryan@porternovelli.com

Contactpersoon media - Nederland
Remco Plettenberg
+31 20 543 76 00
rplettenberg@porternovelli.nl