Gemeente Zoetermeer

Gebruik GFT-bak tijdens warme dagen

Tijdens warme zomerdagen hebben bewoners nogal eens last van ongedierte en stank uit de minicontainer voor het groente-, fruit- en tuinafval. De termijn van 14 dagen om de minicontainer te legen is onder normale omstandigheden zodanig dat geen ongedierte ontstaat, maar bij aanhoudende warmte is dit niet altijd te voorkomen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken raad de gemeente haar inwoners aan om vlees, vis en andere sterk geurende levensmiddelen te verpakken in een krantje en het daarna te deponeren in de container, die het eerst wordt geleegd. Dat kan dus de grijze container zijn. Ook helpt het om de container in de schaduw te zetten en de binnenkant van de bak schoon te houden. Hiervoor zijn composteerzakken te verkrijgen.

Inwoners, die hun afval in ondergrondse containers doen, kunnen ook het beste de etensresten even in een krantje wikkelen, zodat het niet los in de container ligt. De medewerkers van de afdeling Afvalinzameling zullen bij warme dagen vaker de ondergrondse containers legen om overlast te voorkomen.

De reinigingsinspectie zal in de periode van aanhoudende warmte geen opmerkingen maken over eventueel minder goed scheidingsgedrag voor GFT afval.