RandstandRail


10-7-2006
Brugspektakel in Leidschendam-Voorburg

Den Haag, 10 juli 2006

Maandag 10 juli en dinsdag 11 juli wordt er een nieuwe spoorbrug geplaatst over de Vliet in Leidschendam-Voorburg. Deze nieuwe brug is hoger dan de oude spoorbrug die 2 weken geleden al is verwijderd. Het scheepvaartverkeer kan onder de nieuwe brug doorvaren. Door de hoge frequentie van de nieuwe voertuigen voor RandstadRail is het nodig dat de voertuigen niet voor een open brug hoeven te wachten. De oude brug moest hierdoor het veld ruimen.

De brug wordt in zes delen geplaatst. Op 10 juli worden de eerste drie grote delen geplaatst voor de nieuwe Vlietbrug door een enorme krachtpatser, een 500 tons kraan.

Op 11 juli komt de kraan nogmaals in actie om de laatste drie delen voor de nieuwe brug te plaatsten. Met grote nauwkeurigheid worden millimeter na millimeter de onderdelen voor de brug ingehesen. Vanaf de Westvlietweg kan het maatwerk door iedereen goed worden gevolgd.

Morgen volgt de laatste ligger en de voetbrug zodat de brug gesloten is. Op 15 juli kunnen voetgangers weer over de Vlietbrug.

Verkeershinder

In verband met de genoemde werkzaamheden is tot en met vrijdag 28 juli voor het verkeer slechts één rijstrook beschikbaar en worden weggebruikers met behulp van verkeerslichten om en om over de vrije rijstrook geleid. In de periode van zondag 9 tot en met woensdag 12 juli is de Westvlietweg ter plaatse van de spoorbrug volledig afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers.

Het verkeer wordt dan omgeleid via de Fonteynenburghlaan, Prinses Mariannelaan, Laan van Nieuw Oost Indie en Prins Bernhardlaan of via de Sijtwendetunnel (N14) en A4 (toerit 8 en afrit 9). De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de nieuwe brug over de Vliet bij Sijtwende.

Beltaxi voor Zeeheldenwijk

In verband met deze werkzaamheden is er tijdens een vergadering van de klankbordgroep RandstadRail in Leidschendam-Voorburg door één van de vertegenwoordigers erop aangedrongen om extra maatregelen te treffen tijdens de bouw. De klankbordgroep is een samenwerkingsverband tussen gemeente, projectorganisatie RandstadRail en omwonenden.

De bewoners in de Zeeheldenwijk kunnen in deze periode gebruik maken van de beltaxi. De beltaxi is gratis en is alleen bestemd voor ritten tussen de Zeeheldenwijk en de bushaltes voor het vervangend vervoer nabij de stations in Leidschendam-Voorburg.

omhoog meer informatie over de dienstregeling en routes