Gemeente Dordrecht


---

Wethouder wil aan weg werken, maar ook aan communicatie

Wegwerkzaamheden irriteren automobilisten

Leo den Otter

Wethouder Ferdinand van den Oever (Verkeer en Vervoer) wil intensief communiceren met stad en regio over de vele wegwerkzaamheden in de stad. Automobilisten irriteren zich regelmatig over het oponthoud en de omleidingsroutes. Van den Oever heeft daar begrip voor, maar zegt ook: "Daar staat tegenover, dat wij - willen we de bereikbaarheid van de stad optimaliseren - een aantal belangrijke knooppunten juist nu moeten opknappen".
De gemeente start in september de bouw van de tunnel onder het spoor bij de Laan der Verenigde Naties, een ontwikkeling waar de gemeente al jaren voor heeft geknokt. Maar dat betekent wel, dat alle andere werkzaamheden op doorgaande wegen vóór de 18e september gereed moeten zijn. Een prima ontwikkeling, maar de automobilisten hebben er natuurlijk van tijd tot tijd wel last van.

Knooppunt A16 - N3
Komend weekend van 14 juli t/m 17 juli wordt de aansluiting A16 - N3 door Rijkswaterstaat opgeknapt. De ingrepen leveren naar verwachting 40% kortere wachttijden op. Van den Oever is blij dat het nu zover is. Ondernemers kunnen straks veel sneller van en naar de bedrijventerreinen rijden. De verwachting is dat ook veel sluipverkeer op de Wieldrechtseweg daarmee tot het verleden behoort. Daar wachten de bewoners in het buurtschap Wieldrecht volgens de wethouder al heel lang op. "We zijn in gesprek met RWS over de definitieve reconstructie van het knooppunt," aldus Van den Oever.

Website
Van den Oever laat weten het liefst met alle betrokkenen te willen communiceren. Maar gezien de omvang en aard van de maatregelen zet hij diverse middelen in, zoals advertenties, nieuwsbrieven, die huis-aan-huis bezorgd gaan worden en de gemeentelijke website. "Alle informatie is te vinden op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Het knooppunt Dordwijk, met het Albert Schweizer ziekenhuis en de Sportboulevard alsook het Leerpark zijn ook voor de regio belangrijke voorzieningen, "aldus Ferdinand van den Oever.

PDF icoon Folder_Bereikbaarheid.pdf

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 / 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie