Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum dinsdag 4 juli 2006
:

GROOT MATERIEEL NODIG VOOR PLAATSEN VAN MEERPALEN AAN SCHEEPSTIMMERDIJK

Zierikzee . De werkzaamheden aan de damwand langs de Scheepstimmerdijk in Zierikzee worden in de week van 10 juli afgesloten met het plaatsen van twintig meerpalen in de haven. In de week van 10 juli zijn daarvoor een drijvende bok en een kraan aanwezig om de vijftien meter lange palen op hun plaats te zetten. Wanneer alles volgens planning verloopt heeft de Scheepstimmerdijk nog voor medio juli een nieuwe kademuur.

De kadewand langs de Scheepstimmerdijk bestaat uit een stalen damwand, voorzien van prefab elementen van beton, zogeheten voorhangwanden. Via stalen pennen op de damwand en afstandhouders aan de onderzijde ervan worden deze betonnen elementen met de stalen wand verbonden. Op deze elementen is een laag metselwerk aangebracht, waardoor het beeld van een gemetselde kadewand ontstaat.

De werkzaamheden in en langs de waterkant worden naar verwachting nog voor medio juli afgerond met het plaatsen van twintig meerpalen. De aannemer kan dit alleen uitvoeren met behulp van mogelijk een drijvende bok en een kraan.