Gemeente Teylingen

Teylingen

Inhaalslag gebruiksvergunningen Teylingen

10 juli 2006

PERSBERICHT 10 JULI 2006 - De gemeente Teylingen geeft opdracht aan de regionale brandweer Hollands-Midden tot het afronden van de inhaalslag gebruiksvergunningen.

Gebruiksvergunningen zijn vereist bijvoorbeeld bij pensions en horeca-, sport- en recreatieinrichtingen. Ook scholen en verpleegtehuizen dienen in het bezit te zijn van een gebruiksvergunning.

In veel gemeenten, en zeker ook in Teylingen, heeft het gemeentebestuur extra aandacht voor veiligheid in het algemeen en brandveiligheid in het bijzonder. In de gebruiksvergunningen zijn voorschriften opgenomen die de brandveiligheid moeten waarborgen. Dit zijn dan voorschriften over bijvoorbeeld brandwerendheid van muren, vlucht- en nooduitgangen en het aantal mensen dat maximaal in een ruimte aanwezig mag zijn. De voormalige gemeenten Sassenheim, Warmond en Voorhout waren al begonnen met het verlenen van de vereiste vergunningen. Op dit moment is 66% van de gebruiksvergunningen afgegeven. Door middel van de opdrachtverlening aan de regionale brandweer Leiden kan deze inhaalslag worden afgerond.

De planning is dat dit jaar nog de resterende gebouwen met de hoogste prioriteit - dat zijn dus de gebouwen die op dit moment het meest brandgevaarlijk zijn voor de mensen die er verblijven - zijn geanalyseerd op brandveiligheid door de regionale brandweer. Naar aanleiding van deze analyse moeten de gebouwen worden aangepast, zodat uiteindelijk de gemeente de gebruiksvergunning kan afgeven.