Ingezonden persbericht


Voorpremiere documentaire The Worm and the Corn - a GMO story

Nieuwe documentaire (Spanje, 2006) over genetische manipulatie in de landbouw, met specifieke aandacht voor de gevolgen van de teelt van gentechmais in Spanje. Actueel in Nederland omdat er dit jaar voor het eerst dergelijke bt-mais op Nederlandse bodem staat ten behoeve van zog. coexistentie-onderzoek naar besmettingsafstanden.

Met toelichting door Amaranta Herrero, een van de makers, en anderen. Duur film: 60 min. Taal: Spaans/Catalaans met Engelse ondertiteling.

Lokatie: Plantage Doklaan 8-12 ­ Amsterdam
Tijd: maandag 10 juli a.s. 19.00 uur

In Catalonie (Spanje) staan 17.000 ha gentechmais. Momenteel is Spanje het enige land in Europa dat commerciele teelt van deze mais op dergelijke schaal toelaat. Nu de Spaanse overheden bezig zijn met het reguleren van coexistentie van gentech- en gewone gewassen, komt de controverse boven tafel: gentechtelers, biologische boeren, bedrijven, activisten, wetenschappers, biologische cooperaties, consumenten, regionale overheden...iedereen heeft wel wat te melden over gentech. Uitgaand van lokale ervaringen probeert deze documentaire relaties te leggen tussen de verschillende aspecten van deze wereldwijde problematiek.

Geinteresseerd maar verhinderd op 10 juli?
Amaranta Herrero is in Nederland van 8 tot 13 juli. In deze periode is zij graag bereid om op een ander moment de film te vertonen en toe te lichten. Ben je geinteresseerd? Stuur ons een mailtje.

Georganiseerd door gentechcampagne van A SEED Europe. Meer weten? Mail: info@aseed.net
Of kijk op www.aseed.net -> agrocadabra ->gentech

Aansluitend:
Filmvertoning maakt deel uit het broeinest-programma - de wekelijkse info- en discussieavond in het Plantage Dok in Amsterdam. Daarom aansluitend Broeifeest ter afsluiting van het eerste broeinest-semester. Met als doel (we zullen het maar eerlijk zeggen) om geld op te halen voor de kosten van het programma na de zomer. De entree is natuurlijk gratis, donaties echter meer dan welkom. Dus komt massaal, goedgeluimd en met de zakken vol penningen! Bands en DJ's zullen voor het nodige vuur op de dansvloer zorgen. Verwacht onder meer Caspian Hat dance en die Wilde Silve, diepvriesdame, onthullingen over het najaarsprogramma en andere verrassingen...

www.broeinest.info
--
Linda Coenen

coordinator GMO campaign
A SEED Europe
Plantagedoklaan 12A
1018 CM Amsterdam The Netherlands

tel. +31-20-6682236
mob. +31-6-31425531
linda@aseed.net
http://www.aseed.net
Postbank 4394963