Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 juli 2006

Persbericht

Zwemvierdaagse in Zuidwolde en Ruinen

Binnenkort organiseren de zwembaden in Zuidwolde en Ruinen weer de Nationale Zwemvierdaagse. Vier dagen lang, 500 meter zwemmen. In Zuidwolde wordt de zwemvierdaagse gehouden van 10-14 juli en in Ruinen van 17-21 juli.

De medewerkers van beide zwembaden hebben in deze weken naast de zwemvierdaagse een leuk programma met activiteiten georganiseerd. Zo kun je in Zuidwolde bijvoorbeeld op de dinsdag meedoen aan een vlotrace en op donderdag aan het open Zuudwoldiger kampioenschap watertrappelen. In Ruinen is er bijvoorbeeld een indianendag, een spellencircuit op woensdag en het open Ruunder kampioenschap onderwaterzwemmen en elastiekzwemmen op vrijdag. Meer informatie over alle activiteiten is te verkrijgen bij de zwembaden.

Aanmelden kan op de eerste dag van de zwemvierdaagse. Abonnementhouders kunnen gratis deelnemen. Zonder zwemabonnement kost deelname E 4,00.

Ronald McDonaldkinderfonds

De deelnemende kinderen is gevraagd om zich te laten sponsoren voor het Ronald McDonaldkinderfonds. Deze organisatie van vrijwilligers zorgen ervoor dat ouders van ernstig zieke kinderen die in een ziekenhuis liggen vlak bij hun kinderen kunnen logeren in een Ronald McDonaldhuis. Zo kunnen ze direct naar hun kind toe als die dat nodig heeft. Een huis ver van thuis.

Als dank voor het sponsorzwemmen zijn de zwembaden bezig om een plonspakket samen te stellen met leuke hebbedingetjes van bedrijven.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --