Politie Zeeland


---

W-2647-2006 Twee inbrekers overlopen
Gistermiddag rond 11.26 uur bemerkte de buurman van een woning aan de Duinweg in Zoutelande, dat er (mogelijk) werd ingebroken in de woning.
Extra alert op inbrekers in vakantiewoningen, alarmeerde de man de politie toen hij in de tuin een vreemde fiets zag staan. Zijn vrouw en hijzelf zijn poolshoogte gaan nemen bij de woning en hoorde geluiden uit de woning komen. Hierop stapte, uit een gebroken raam, een jongeman naar buiten. Achter hem aan kwam een meisje naar buiten uit de woning. Beiden werden vastgepakt door de buurman en buurvrouw. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij alle betrokkenen mogelijk schaafwonden hebben opgelopen. Ook werd de buurvrouw hard aan haar haren getrokken door de aangehouden jongen. Juist op dat moment kwam de politie ter plaatse. Zij heeft het tweetal overgenomen van de dappere buurtbewoners. Ze zijn in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De verdachten waren afkomstig uit de gemeente Veere. De jongen is 17 jaar en het meisje is 15 jaar oud. In hun verklaring vertelden beide betrokkenen dat zij in de woning hadden ingebroken omdat zij een slaapplaats nodig hadden.

O-2548-2006 Aangehouden wegens bezit harddrugs
Omstreeks 01.30 uur vannacht werd, door een bewaker van een camping in Scharendijke, een jongeman aangehouden die zich op geen enkele manier kon legitimeren.
De jongeman had, al eerder, een ontzegging tot de camping gekregen. Hij werd vannacht bijgestaan door twee vrienden van hem, allebei afkomstig uit Berkel-Enschot. Toen de Zeeuwse politie ter plaatse kwam viel de agenten op dat beide jongens zeer waarschijnlijk onder invloed waren van harddrugs. Hierop is, van beiden, de uitlevering gevorderd van de verdovende middelen die zij op zak hadden. Uit hun zakken kwam de volgende verzameling: joints, een blokje hash, xtc-pillen en twee flesjes GHB. Door de agenten is contact opgenomen met de Officier van Justitie die een doorzoeking van de tent van de verdachten gelastte. Hierbij werd, in een van de koffers in de tent, nog een busje pepperspray aangetroffen. Beide jongens, van 16 en 17 jaar oud, zijn ingesloten in een politiecel in Torentijd en worden vandaag verder verhoord.

Z-2649-2006 Aangehouden wegens vernieling en mishandeling
In een garagebox in de Schepenstraat in Aardenburg is gisteravond rond 22.20 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man wordt er van verdacht een 8-jarig jongetje en zijn moeder te hebben mishandeld. Ook zou de man een ruit hebben vernield van een woning in de Boelaertstraat in Aardenburg. De man was, bij aantreffen door de politie, zo zwaar onder invloed dat hij nog niet verhoord kon worden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Aanvulling op bericht O-2639 Kitesurfer in de problemen
Het laatste nieuws met betrekking tot de kitesurfer die verstrikt raakte in de touwen van zijn kite is dat de man is overgebracht naar het Erasmusziekenhuis en dat hij daar (op de Intensive Care) in slaap wordt gehouden.


---- --