Crucell N.V.

Published: 08:00 10.07.2006 GMT+2 /Source: Crucell N.V. /AEX: CRXL /ISIN: NL0000358562

Crucell en DSM Biologics maken bekend dat Invitrogen als eerste partner toetreedt tot het PER.C6® 'vendor network'

Leiden, 10 juli 2006 - Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: CRX) en technologiepartner DSM Biologics hebben vandaag bekendgemaakt dat Invitrogen, een vooraanstaande leverancier van life scienceproducten en -diensten, als eerste onderneming zal toetreden tot het 'vendor network' voor monoklonale antistoffen en recombinante eiwitten.

Dankzij haar PD-DirectTM servicepakket heeft Invitrogen uitgebreide ervaring met de PER.C6® technologie. PER.C6® licentienemers zullen kunnen profiteren van de expertise die Invitrogen heeft opgebouwd als een van de marktleiders op het gebied van het genereren van eiwit producerende cellijnen. Bovendien zal Invitrogen programma's voor het genereren van eiwit producerende cellijnen blijven ontwikkelen en optimaliseren die specifiek zijn toegesneden op de PER.C6® menselijke cellijn.

Het 'vendor network' is ontwikkeld om dergelijke specifiek op PER.C6® toegesneden hoogwaardige biotechnologische hulpmiddelen en diensten te ontwikkelen en aan te bieden. Het zal bestaan uit zorgvuldig geselecteerde, vooraanstaande leveranciers van producten en diensten met als aanbod bijvoorbeeld PER.C6® cellijn generatieprogramma's, kweekmedia, bioreactoren en andere productiematerialen en -apparatuur, en procesontwikkelingsdiensten. De partners in het 'vendor network' zullen ervoor zorgen dat er een stroom van innovaties blijft komen, met unieke producten en processen die de prestaties van het PER.C6® technologieplatform nog weer verder zullen verbeteren. Bovendien zullen zij hun eigen marketing- en verkoop-inspanningen inzetten om PER.C6®-gerelateerde goederen en diensten aan te bieden, wat weer zorgt voor een grotere wereldwijde brand exposure voor het PER.C6® merk.

Over Crucell
Crucell N.V. (Euronext en NASDAQ: CRXL; Swiss Exchange: CRX) is een biotechnologiebedrijf gericht op onderzoek, ontwikkeling, productie en het wereldwijd op de markt brengen van vaccins en antistoffen ter bestrijding van infectieziekten. De vaccins worden verkocht op zowel private als publieke markten. In Crucell's portfolio nemen hepatitis B vaccins en een virosomaal influenzavaccin een belangrijke plaats in. Ook brengt Crucell reizigersvaccins op de markt, waaronder het enig beschikbare orale anti-typhusvaccin en het enige aluminiumvrije Hepatitis A vaccin. De goed gevulde productpijplijn van het bedrijf omvat zowel producten in een vroeg stadium van ontwikkeling als producten die bijna klaar zijn voor marktintroductie. Een deel van Crucell's producten is gebaseerd op zijn unieke PER.C6® productietechnologie. Het bedrijf geeft deze en andere technologieën in licentie aan de biofarmaceutische industrie. Belangrijke partners en licentiehouders zijn onder meer DSM Biologics, sanofi aventis, GSK en Merck & Co. Crucell is gevestigd in Leiden, heeft dochter­ondernemingen in Zwitserland, Spanje, Italië en Korea en telt circa 900 medewerkers. Meer informatie kunt u vinden op www.crucell.com.

Over DSM Biologics
DSM Biologics, een businessunit van DSM Pharmaceutical Products, is een toonaangevende leverancier van productietechnologie en -diensten aan de biofarmaceutische industrie. DSM Biologics biedt biofarmaceutische productiefaciliteiten van wereldklasse. Daarnaast heeft DSM Biologics gezamenlijk met het Nederlandse biotechnologiebedrijf Crucell N.V. het exclusieve recht op het in licentie geven van de efficiënt producerende PER.C6® menselijke cellijn als productieplatform voor recombinante eiwitten en monoklonale antistoffen. De door de FDA goedgekeurde productielocatie van DSM Biologics in Groningen, die in 1986 werd opgericht, staat er algemeen om bekend een breed scala aan celkweeksystemen (PER.C6®, CHO, hybridoma, enz.) te kunnen gebruiken voor de productie van biofarmaceutica. Ook beschikt men daar over ruime ervaring met verschillende productie- en zuiveringstechnieken (batch, fed-batch en continue perfusie). Het gebruik van de PER.C6® menselijke cellijn in combinatie met de productiefaciliteiten van DSM biedt ondernemingen een turn-key oplossing voor het vervaardigen van biologische producten, met lagere kosten en risico's en een snellere marktintroductie. Meer informatie over DSM Biologics is te vinden op www.dsmbiologics.com.

Over Invitrogen
Invitrogen Corporation (Nasdaq: IVGN) biedt producten en diensten aan ter ondersteuning van onderzoeksinstellingen van universiteiten en overheden en van farmaceutische en biotechnologiebedrijven over de hele wereld bij hun inspanningen om de menselijke leefomstandigheden te verbeteren. Het bedrijf biedt essentiële life science technologieën voor onderzoek naar ziekten, het ontdekken van geneesmiddelen en commerciële bioproductie. Met zijn PD-Direct(TM) team biedt Invitrogen dienstverlening op het gebied van procesontwikkeling. PD-Direct(TM) omvat een breed scala aan procesontwikkelings­activiteiten, van vectorconstructie, tot media- en cellijnoptimalisatie, tot proces­karakterisering en het opschalen van productieprocessen. Invitrogen heeft meer dan tien jaar ervaring met procesontwikkeling en productie van virale, microbiële en celtherapieproducten. Invitrogen werd opgericht in 1987. Het hoofdkantoor is in Carlsbad, California, en Invitrogen is actief in meer dan 70 landen over de gehele wereld. Wereldwijd heeft de onderneming ongeveer 4.800 professionals in dienst. De omzet over 2005 bedroeg ruim $1,2 miljard. Nadere informatie is te vinden op de website, www.invitrogen.com.

Forward-looking statements
This press release contains forward-looking statements that involve inherent risks and uncertainties. We have identified certain important factors that may cause actual results to differ materially from those contained in such forward-looking statements. For information relating to these factors please refer to our Form 20-F, as filed with the U.S. Securities and Exchange Commission on April 14, 2005, and the section entitled "Risk Factors". The company prepares its financial statements under generally accepted accounting principles in the United States (US GAAP).

Neem voor meer informatie contact op met:

Crucell N.V.
Harry Suykerbuyk
Director Investor Relations and Corporate Communications Tel. +31-(0)71-524 8718
h.suykerbuyk@crucell.com For Crucell in the US:
Redington, Inc.
Thomas Redington
Tel. +1 212-926-1733
tredington@redingtoninc.com

DSM Pharmaceutical Products
Terry Novak
Chief Marketing Officer
Tel. 973-257-8471
Terry.Novak@dsm.com