Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 9 juli

* PORTIER IN BUIK GESTOKEN
SCHIEDAM -In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur werd de 43-jarige portier (afkomstig uit Hoek van Holland) van een café aan het Broersvest in de buik gestoken. Het slachtoffer had een bezoeker aangesproken op het feit dat hij in het café had staan overgeven. De man trok een mes en stak vervolgens de portier in de buik. Hierna rende hij weg. De portier werd door de GGD ter behandeling overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis, locatie Schiedam. De politie van het district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM WEST -Naar aanleiding van een melding over een waterlekkage, ontdekte de politie van het district Rotterdam-West zondagmorgen vroeg in een woning aan de Mathenesserdijk een hennepkwekerij. De hennepkwekerij, verdeeld over twee kamers, omvatte zo'n 800 planten. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De hennepkwekerij zal worden ontmanteld De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.


* INVALIDE MAN BEROOFD
ROTTERDAM ZUID -Zondagmorgen vroeg omstreeks twee uur is door onbekenden in de Sliedrechtstraat een 67-jarige invalide Rotterdammer in zijn wagentje beroofd. Bij de beroving is de man gewond geraakt aan zijn hoofd en been. Hij werd door de GGD voor onderzoek overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zaterdag 8 juli

* SCOOTERRIJDER RIJDT IN OP POLITIEMENSEN -EEN VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Vrijdagavond laat omstreeks half twaalf zagen politiemensen, die op fietssurveillance (fietsteam) waren, op de Delftsestraat een scooter rijden met daarop drie personen. De scooter slingerde hevig terwijl de drie die erop zaten behoorlijk schreeuwden. In de Schiestraat kreeg de bestuurder van de scooter een stopteken. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder vol gas en reed met hoge snelheid in op de politiemensen. Een van hen werd bijna geraakt en viel half van zijn fiets, de andere collega moest van de fiets springen om niet geraakt te worden. Ter assistentie gekomen politiemensen zagen de scooter met de drie mannen op de Schiekade rijden maar konden niet direct bij hen komen. Even later werd de scooter verlaten op de Molenwaterweg aangetroffen. Een van de berijders liep inmiddels in de Proveniersstraat. Hij kon worden aangehouden. De 18-jarige man uit Berkel en Rodenrijs werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De scooter is in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort naar de twee andere verdachten.