Gemeente Twenterand


Stimuleringsbijdrage voor culturele activiteiten

Iedereen die voor de mensen in Twenterand een activiteit gaat uitvoeren op het gebied van kunst en cultuur kan een aanvraag indienen voor een stimuleringsbijdrage uit het Arrangement Cultuurbereik. De gemeente Twenterand en de provincie Overijssel hebben voor de periode 2005 t/m 2008 extra gelden ter beschikking gesteld voor het stimuleren van kunst en cultuur in de gemeente Twenterand. Aanvragen die in het kader van het Arrangement Cultuurbereik worden ingediend, worden getoetst door de stuurgroep Arrangement Cultuurbereik. De gemeente neemt vervolgens een definitief besluit.

De stuurgroep Arrangement Cultuurbereik bestaat uit vertegenwoordigers van De Muziekschool Twente, St. Welzijn Twenterand en de St. Openbare Bibliotheek Twenterand. Deze stuurgroep komt tweewekelijks bij elkaar. Ze kijkt of de aanvragen voldoen aan de voorwaarden die door de provincie en gemeente zijn gesteld in het Arrangement Cultuurbereik en adviseert de gemeente. Aanvragers ontvangen van de Gemeente Twenterand schriftelijk een definitief besluit waarbij het advies van de stuurgroep vermeld wordt. In sommige gevallen neemt de stuurgroep contact op met de aanvrager waarbij de aanvrager tips krijgt om het project bij te stellen.

Waaraan moeten de projecten voldoen
Door een project maken de inwoners van Twenterand kennis met nieuwe cultuuruitingen. Dit kan door toeschouwer te zijn, maar dit kan ook door actief deelnemer te zijn. Het arrangement wil in het bijzonder aandacht voor jeugd en jongeren en voor het cultureel erfgoed. Verder streeft de stuurgroep een evenredige spreiding over de kernen in Twenterand na en wil zij de samenwerking tussen gemeente, instellingen, onderwijs en organisaties stimuleren.

Het indienen van een aanvraag
Een aanvraag moet schriftelijk worden ingediend. Hiervoor is, in overleg met de gemeente Twenterand, een aanvraagformulier ontwikkeld. Iedereen kan dit formulier (met de bijbehorende spelregels) aanvragen bij het secretariaat Arrangement Cultuurbereik, Postbus 702, 7600 AS Almelo of via arrangementcultuurbereik@demuziekschooltwente.nl of als download via de website van de gemeente Twenterand: www.twenterand.nl
- Toerisme & Vrije tijd - Cultuur

Toekomst
U zult het Arrangement Cultuurbereik in de komende jaren gaan ontmoeten: muziek, dans, toneel,literatuur, enz. Door de stimuleringsbijdragen moet er iets opgezet worden waardoor u ook in de toekomst actief kunt blijven deelnemen aan culturele activiteiten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Stuurgroep Arrangement Cultuurbereik, Eléon de Haas 0546-537537 of e.dehaas@demuziekschooltwente.nl.