Politie Friesland

Politieberichten van maandag 10 juli

Fryslân, 10-07-2006 o Politieberichten van zondag 9 juli 13.00 uur t/m maandag 10 juli 07.00 uur

Ravenswoud: fietsster gewond bij eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Meester Lokstraat. Een 73-jarige fietsster uit Uithuizen kwam door onbekende oorzaak ten val op het fietspad. De vrouw werd met arm- en heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Burgum: volkstuinen vernield
De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen op een volkstuinencomplex aan de Kerklaan. In de nacht van zaterdag op zondag werden er op het complex diverse planten uit de grond gerukt, beschermnetten vernield en compostbakken in de sloot gegooid.

Leeuwarden: diefstal uit oplegger
De politie onderzoekt de diefstal uit een oplegger van een geparkeerde vrachtauto aan de Surinamatraat. In de nacht van zondag op maandag werd het zeil van de oplegger kapot gesneden, waarna er een pallet met toiletartikelen werd weggenomen. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het benadeelde bedrijf aangifte.

Blije: onder invloed
De politie heeft zaterdagmiddag op de Stationsweg een 49-jarige inwoner van Dokkum aangehouden, die onder invloed een bromfiets bestuurde. Op het politiebureau moest hij vervolgens een blaasproef afleggen, met 925 ug/l als resultaat. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uren.

Heerenveen: vlam in de pan
De politie heeft zondagmiddag assistentie verleend bij een woningbrand aan de Wettertoer. In de keuken van de woning was de vlam in de pan geslagen, hetgeen een flinke rookontwikkeling tot gevolg had. De 84-jarige bewoner bleef ongedeerd, een 62-jarige buurtbewoonster werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze ter observatie werd opgenomen. De woning liep behoorlijke rookschade op.

Noordwolde: ongeval bij grasbaanraces
De politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een ongeval tijdens grasbaanraces aan de Hoofdstraat Oost. Eén van de coureurs was tijdens de race ten val gekomen en had daarbij hoofdletsel opgelopen. Het slachtoffer (geen gegevens bekend) werd met de traumaheli naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Surhuizum: aanrijding met letsel
De politie heeft zondagmiddag assistentie verleend bij een ongeval op de Koaisreed, waarbij twee personen letsel opliepen. Het ongeluk ontstond toen een 34-jarige automobilist uit Surhuizum vanuit een weiland de weg op wilde rijden. Een op dat moment passerende 18-jarige automobilist uit Gerkesklooster schrok hier zo van, dat hij van de weg raakte en via een boom in de sloot belandde. Hij liep hierbij licht letsel op. Hij werd daarvoor per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd, evenals een bij hem inzittende vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) die nek- en hoofdklachten had.

Leeuwarden: vrouw van tas bestolen
De politie is op zoek naar twee nog onbekende jongens, die zondagmiddag rond 13.00 uur een 89-jarige vrouw van haar tas hebben beroofd. Op de Amelandstraat werd de vrouw door deze twee jongens op de fiets van achter benaderd. In het voorbijgaan rukte één van de jongens de tas uit haar hand, waarna beiden er vandoor gingen. Als signalement kon het slachtoffer opgeven dat het ging om jongens van rond de 20 jaar en dat de één donkere en de andere lichte kleding droeg. In de tas zat een onder meer een mobiele telefoon.

Olterterp: opnieuw aangehouden na diefstal
De politie heeft zondagavond in Leeuwarden een 24-jarige inwoner van Franeker voor de tweede maal aangehouden op verdenking van diefstal uit de oude melkfabriek. Een getuige had het kenteken genoteerd van een auto die bij de fabriek stond, omdat hij het zaakje niet vertrouwde. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, bleek een hek te zijn opengebroken en vond men andere sporen dat personen op het terrein bezig waren geweest. Later op de avond werd de eerder genoemde auto in Leeuwarden aangetroffen. Daarbij werd de inwoner van Franeker en een 29-jarige Leeuwarder aangehouden. In een woning werd een hoeveelheid koperdraad aangetroffen. Beide mannen zijn daarna op het politiebureau ingesloten. De inwoner van Franeker bleek de dag daarvoor ook al voor hetzelfde feit te zijn aangehouden.