Ingezonden persbericht


Morningstar Systems helpt advocatenkantoor De Brauw efficiëntie te bewaken

Heerlen, 10 juli 2006 - Morningstar Systems gaat het document management systeem WorkSite 8 van Interwoven leveren aan het vooraanstaande advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. WorkSite wordt in alle vestigingen van het kantoor uitgerold, hetgeen neerkomt op in totaal 750 gebruikers. Het systeem moet er vooral voor zorgen dat het werken in multidisciplinaire teams beter wordt ondersteund en dat de efficiëntie van het e-mailbeheer en de elektronische dossiervorming op peil blijft .

Reden voor De Brauw om een document management systeem in gebruik te nemen was om de efficiëntie van het primaire proces te kunnen blijven garanderen. Het beantwoorden, opslaan en terugzoeken van e-mails neemt een steeds groter deel van de tijd van de advocaten, notarissen en belastingadviseurs in beslag. De verwachting is bovendien dat het e-mailverkeer alleen maar verder zal toenemen. WorkSite 8 is speciaal ontwikkeld voor de advocatuur en bevat hulpmiddelen voor samenwerking, portal toegang, elektronische dossiervorming, e-mailbeheer en kennismanagement. "Binnen de juridische markt, en dan met name in Amerika en Engeland, is WorkSite het meest gebruikte systeem. Bij de keuze voor deze oplossing speelden zeker ook de positieve ervaringen mee van andere Nederlandse advocatenkantoren die al klant zijn bij Morningstar Systems", aldus Martien Kroon, adjunct directeur automatisering bij De Brauw.

De Brauw heeft drie vestigingen in Nederland, een in Londen en een in New York. Volgens de planning moet WorkSite medio 2007 binnen alle vestigingen zijn uitgerold. "Het gebruik van WorkSite zal leiden tot een meer uniforme werkwijze binnen de verschillende vestigingen en betere ondersteuning van multidisciplinaire teams", vertelt Kroon. "Maar de belangrijkste doelstelling is het behouden van een efficiënte werkwijze. Dit kunnen we met WorkSite zeker realiseren."

René Beulen, directeur van Morningstar Systems: "Veel bedrijven verliezen tijd en daarmee geld doordat er onvoldoende is nagedacht over het e-mailbeheer en het samenstellen van elektronische dossiers. Voor advocatenkantoren gaat dit ten koste van de tijd die besteed kan worden aan declareerbare activiteiten. Terecht besloot De Brauw in te grijpen voordat de efficiëntie te lijden zou krijgen onder de steeds verder toenemende stroom e-mails en andere documenten. We zijn natuurlijk zeer verheugd dat we dankzij hun keuze voor WorkSite 8 het meest prestigieuze advocatenkantoor van Nederland kunnen toevoegen aan onze toch al uitgebreide lijst met klanten in de juridische sector."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN

Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl,

internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems

Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amstelveen, Londen (UK) en Baltimore (VS). Morningstar Systems was in 2005 Interwoven's Enterprise Partner of the Year en winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005.

Meer informatie: www.morningstarsystems.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0906):

Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com