Ingezonden persbericht


VOOR ONMIDDELLIJKE VERSPREIDING

10 JULI 2006

PALAMON WERFT TWEEDE FONDS, PALAMON EUROPEAN EQUITY II, L.P.

Palamon Capital Partners, L.P., een van de meest toonaangevende participatiemaatschappijen in de middenmarkt van Europa en een van de actiefste investeerders in Noord-Europa, heeft vandaag de werving van haar tweede fonds, Palamon European Equity II L.P. ('Palamon II') voltooid. De betalingsverplichtingen bedragen in totaal ¤670 miljoen. Palamon II is ruim 50% groter dan het eerste fonds van Palamon uit 1999, dat ¤440 miljoen bedroeg en Palamon European Equity L.P. ('Palamon I') heette. Met Palamon II kan de firma haar activiteiten op de Europese kapitaalmarkt uitbreiden en de succesvolle 'equity for growth'-investeringsstrategie verder ontplooien.

Palamon is een van de weinige in 1999 in Europa of de Verenigde Staten opgerichte participatiemaatschappijen die in staat is geweest een tweede fonds te verwerven. Dit is te danken aan het succes van Palamon I, waarmee er 15 investeringen in 7 landen zijn gedaan en dat via 6 realisaties 90% van het totale fonds heeft opgebracht, terwijl er nog wordt deelgenomen aan 9 bedrijven met een aanzienlijke ongerealiseerde waarde .

Palamon II heeft reeds ¤84 miljoen geinvesteerd in drie portfoliobedrijven, namelijk Loyalty Partner GmbH, de zeer succesvolle Duitse onderneming op het gebied van loyaliteitsprogramma's, Espresso House AB, inclusief haar Coffee Cup winkels de grootste keten van koffiebars in Zweden, en cadooz AG, een snelgroeiend Duits marketingbedrijf.

Palamon is in staat in heel Europa transacties uit te voeren. Dit is te danken aan het multiculturele investeringsteam, dat twaalf investeringsprofessionals uit acht landen telt. Negen van deze professionals zijn vennoten van de firma. Het team opereert vanuit Londen en is dankzij de knowhow en ervaring van de medewerkers in staat in heel Europa te actief te zijn.

Er hebben in totaal 30 investeerders in Palamon II geïnvesteerd. Hierbij gaat het om zowel nieuwe als terugkerende partijen. Enkele van de terugkerende investeerders zijn: Washington State Investment Board, Oregon Public Employees Retirement Fund, Morgan Stanley Alternative Investment Partners, Adams Street Partners, Pennsylvania SERS, Swiss Re en City and County of San Francisco Employees' Retirement System. Enkele van de nieuwe investeerders zijn: AlpInvest, Chubb Insurance, the Irish National Pension Reserve Fund, the Church Pension Fund, NORD Holding, Scottish Widows Investment Programme en Macquarie Global Private Equity Fund.

Michael Hoffman, mede-oprichter en Managing Partner van Palamon Capital Partners: "We zijn zeer verheugd dat we ons doel voor Palamon II hebben overtroffen. Dit is ons gelukt dankzij de steun van een brede basis van onze bestaande investeerders en door een groep nieuwe, zeer gerespecteerde investeerders uit de hele wereld aan te trekken."

Met betrekking tot de investeringsstrategie voegde Louis Elson, mede-oprichter en Managing Partner van Palamon Capital Partners, het volgende toe: "Het succes van Palamon is rechtstreeks te danken aan het feit dat we hebben vastgehouden aan onze strategie van investeren in Europese groeibedrijven, zelfs in tijden waarin de onstabiele conjunctuur veel andere firma's ertoe heeft aangezet hun focus en strategieën te wijzigen. Het is ons doel ondernemers in Europa bij te staan met advies, kapitaal en een langlopend samenwerkingsverband zodat zij het volledige potentieel van hun bedrijf kunnen realiseren en aanzienlijke waarde voor onze investeerders kunnen creëren."

Palamon heeft geïnvesteerd in portfoliobedrijven die actief zijn in Nederland, onder andere in Star Parks Group, een pan-Europees pretparkbedrijf dat eigenaar van Walibi World in Flevoland is. Vorige maand is Walibi World verkocht aan Compagnie des Alpes, een exploitant van pretparken en skioorden in Europa.

Met Palamon II heeft de firma tot doel via diverse investeringstranches een meerderheidsbelang in bedrijven te verwerven. De firma continueert haar strategie om tussen de ¤10 miljoen en ¤80 miljoen in bedrijven met aantrekkelijke groeimogelijkheden in de dienstverlenende sector van Europa te investeren.


- einde -

Adviseurs:
Juridisch: S J Berwin (algemeen), Ropes and Gray (Amerika) en P&P Poellath & Partners (Duitsland) Plaatsingsagents: Credit Suisse

Vragen:

Michael Hoffman Managing Partner
Louis Elson Managing Partner
Annette Wilson Investor Relations Director Palamon Capital Partners
Tel: ჸ 20 7766 2000

Patrick Evans/Ewan Robertson
Citigate Dewe Rogerson
Tel: ჸ 20 7638 9571

Palamon Capital Partners

Palamon Capital Partners, LP is een onafhankelijke participatiemaatschappij die in 1999 is opgericht en is gericht op het verstrekken van vermogen aan Europese groeibedrijven. Palamon is een pan-Europese investeerder die in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Denemarken, België, Zweden, Frankrijk en Duitsland investeringen doet en beheert. De firma investeert hoofdzakelijk in bedrijven waarvan de firma de belangrijkste particuliere vermogensverstrekker kan worden en waaraan de ervaren medewerkers van de vennootschap strategische leiding en steun kunnen geven zodat deze bedrijven in waarde kunnen stijgen,.

De firma beheert Palamon European Equity, L.P. en Palamon European Equity II, L.P., met een kapitaal van ¤1,1 miljard. Dit is een van de grootste fondsen van durfkapitaal voor investeringen in sterk groeiende bedrijven in de Europese middenmarkt. Investeerders in de Palamon-fondsen zijn hoofdzakelijk in Amerika en Europa gevestigd en behoren tot de meest toonaangevende investeringsinstanties ter wereld.

Ga voor meer informatie over Palamon naar www.palamon.com

Ewan Robertson Associate Director Citigate Dewe Rogerson Huntsworth plc 3 London Wall Buildings London Wall London EC2M 5SY Tel: ჸ (0)20 7282 2981 Fax: ჸ (0)20 7282 1042 e-mail: ewan.robertson@citigatedr.co.uk

For more information see www.huntsworth.com

Huntsworth plc or any of its subsidiary companies may not be held responsible for the content of this email as it may reflect the personal view of the sender and not that of the company. Should you receive this email in error, please notify the sender immediately and do not disclose, copy or distribute it. While Huntsworth plc runs anti-virus software on all servers and all workstations, it cannot be held responsible for any infected files that you may receive. Huntsworth plc advises all recipients to virus scan any file attachments.