Ingezonden persbericht


Persbericht

13.500 euro: de ware prijs van een verloren laptop

~ goedkopere hardware geeft een verkeerde indruk van de eigenlijke kosten voor het bedrijf, zegt Kensington ~

Houten, 10 juli 2006 - Per jaar verliezen kleine en middelgrote bedrijven gemiddeld vier laptops, volgens onderzoek van IDC in opdracht van Kensington, toonaangevend fabrikant van computeraccessoires*. Dit zorgt voor een gemiddelde kostenpost van 16.608,- euro voor vervanging van de hardware.

Het onderzoek toont daarnaast dat het MKB de eigenlijke kosten van verlies of diefstal van een laptop niet goed inschat. De prijs van deze verliezen worden geschat op 37.640,- euro; gemiddeld meer dan 9.000 euro per laptop.

"Zelfs dit bedrag kan een redelijk beperkte schatting zijn", aldus Robert de Vries, sales en marketing manager Kensington Benelux. "Een prijs vaststellen voor het verlies van data en werktijd, het leveren van rapportages en het vervangen en configureren van een laptop is een vrijwel onmogelijke opgave."

Kensington wijst bedrijven op de noodzaak zich meer bewust te zijn van de verborgen kosten van een verloren laptop. Het bedrijf adviseert het MKB extra beveiligingsmaatregelen te nemen om de veiligheid binnen de organisatie te waarborgen.

"Wat is het nut van geld uitgeven aan dure laptops met uitgebreide software-beveiliging als iemand zo binnen kan lopen en hem mee kan nemen", vervolgt De Vries. "Beveiliging van hardware wordt vaak over het hoofd gezien. Het kost echter weinig moeite als je kijkt naar het alternatief: niet alleen de laptop vervangen maar ook alle data die er op stond."

(248 woorden)


* Deze resultaten zijn gebaseerd op resultaten uit een onderzoek van IDC onder 200 Europese IT-managers en netwerkbeveiligingsspecialisten. Het onderzoek is gehouden onder organisaties met 50 tot 550 werknemers. Het werd afgerond in september 2005. Het onderzoek is uitgevoerd in de UK, Frankrijk, Duitsland en de Benelux

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington

Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, variërend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch of Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: cathelijnev/ilonadb@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com