Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 10 juli 2006

IronIM 2.0 van CipherTrust beveiligt instant messaging

CipherTrust, leverancier van beveiligingsoplossingen voor elektronische communicatie, heeft de IronIM 2.0 op de markt gebracht, de nieuwste versie van zijn beveiligingstool voor instant messaging. IronIM 2.0 helpt bedrijven bij de beveiliging van informatie die werknemers tijdens het gebruik van instant messaging systemen op hun werkplek ontvangen of versturen. De beveiliging is bedoeld voor business IM-applicaties als Lotus Sametime of Microsoft Live Communications Server, maar ook voor openbare systemen als MSN en Yahoo, die werknemers onder werktijd voor privé doeleinden gebruiken. IronIM kan zonder problemen gekoppeld worden aan bedrijfsdirectories, waardoor het systeem gemakkelijk te implementeren en te onderhouden is. IronIM is leverbaar voor prijzen vanaf 5.595 euro.

Het gebruik van instant messaging op de werkplek neemt snel toe. Volgens Gartner zijn er inmiddels wereldwijd al 103 miljoen gebruikers van publieke IM-systemen. 70 procent daarvan gebruikt IM ook op kantoor. Gartner voorspelt, dat IT-beheerders die IM-systemen niet actief beheren, ruim 80 procent meer incidenten door het gebruik van IM kunnen verwachten, dan collega's die wel specifiek aandacht aan de beveiliging van IM besteden. Logischerwijze zoeken veel bedrijven naar manieren om IM -net als e-mail- al bij de gateways aan te pakken om gebruikers optimaal tegen in- en outbound bedreigingen als gevolg van IM te beschermen.

"We zien dat bedreigingen op het gebied van messaging parallel lopen met de opkomst van nieuwe protocollen. Zolang de veranderingen in dit tempo blijven doorgaan, is het voor bedrijven moeilijk om bij te blijven", zegt Haiko Wolberink, regionaal manager Noord-Europa van CipherTrust. "Door de beveiliging te optimaliseren en de overhead als gevolg van het beheer van instant messaging te beperken, maakt IronIM het mogelijk om gebruik te blijven maken van deze waardevolle tool, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt."

IronIM 2.0 voorziet in een complete oplossing voor het beheer en de beveiliging van instant messaging. De nieuwe versie is op tal van onderdelen uitgebreid en verbeterd. Beheerders kunnen bijvoorbeeld accounts van zowel corporate als publieke IM-systemen registreren en beheren door gebruik te maken van de corporate LDAP-directory. De integratie met LDAP maakt het voor gebruikers noodzakelijk om zich te registreren, waardoor beheerders de toegang tot IM-systemen beter kunnen beheren en controleren en bovendien sneller over het gebruik kunnen rapporteren.

IronIM heeft faciliteiten voor automatische encryptie en beschikt over diverse anti-virus en anti-spam voorzieningen, zoals de gepatenteerde SpamProfiler(TM), IntrusionDefender(TM) en de TrustedSource(TM) global reputation engine van CipherTrust. Daarmee kunnen bedreigingen al afgevangen worden voordat berichten het netwerk bereiken of verzonden worden. IronIM kan bestanden, die via IM verzonden worden, op virussen scannen. Nadat ze gescand zijn, kunnen de bestanden gewoon verzonden worden, zonder dat de beheerder zich zorgen hoeft te maken dat virussen in het network of op de dekstops terechtkomen. De scans en logs van alle IM-sessies worden gearchiveerd, om het lekken van data en informatie te voorkomen. Dankzij deze functionaliteit kunnen gebruikers voldoen aan richtlijnen van de NEN7510, de Wet bescherming Persoonsgegevens of aan interne richtlijnen. Ook kan IronIM geïntegreerd worden met het web-based framework voor beheer en messagingbeleid, dat door alle andere CipherTrust-prod ucten gebruikt wordt. Daardoor kunnen IT-beheerders interne regels simpel en efficiënt door alle CipherTrust toepassingen heen implementeren en beheren.


---

Over CipherTrust
CipherTrust levert beveiliging voor digitale communicatie in de vorm van oplossingen voor diverse netwerklagen. Het beschermt zowel tegen inkomende gevaren zoals spam, virsusen, intrusions en phishing, als overtredingen tegen beleid en regelgeving van uitgaand verkeer. CipherTrust beschermt het mailverkeer van het grootste aantal bedrijven wereldwijd, waaronder ruim eenderde van de Fortune 500, door het intelligente, structurele patroongebaseerde onderzoekssysteem TrustedSource (www.trustedsource.org). CipherTrust is privaat gefinancierd met steun van enkele Venture Capitalists. Meer informatie: www.ciphertrust.com

Meer persinformatie en/of afbeeldingen in hoge resolutie: Theo Snijders
Wisse Kommunikatie
Telefoon 026 443 1523
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl