Ingezonden persbericht


Partners leveren krachtiger 'Protection On-Demand' dankzij sterke kanaalimpuls van ISS

Focus op indirecte verkoopstrategie met sterke ondersteuning werpt vruchten af

Capelle aan den IJssel, 10 juli 2006 - Binnen vier jaar tijd is de omzet van Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) via het partnerkanaal wereldwijd gestegen van 49 tot 82 procent. Deze aanzienlijke stijging is een gevolg van de keuze voor een volledig indirecte verkoopstrategie die ISS eind 2002 maakte om verdere groei te realiseren. Internet Security Systems in Nederland vervult sinds enkele jaren een voortrekkersrol binnen ISS binnen de wereldwijde organisatie als het gaat om indirecte verkoop. Zo introduceerde ISS onlangs samen met distributeur Copaco een speciaal programma voor mkb-partners, na al eerdere succesvolle partnerinitiatieven als de ISS Sales Academy.

Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij ISS: "We hebben de afgelopen tijd zeer veel energie gestoken in ons partnerkanaal. Niet alleen hebben we onze bestaande partners onder de loep genomen, we hebben ook uitdrukkelijk gezocht naar nieuwe partners met een sterke verticale focus en specifieke kennis en ervaring. De resultaten van die investeringen worden steeds beter zichtbaar. We zullen dan ook doorgaan op de ingeslagen weg en onze partners blijven verrassen met constructieve ideeën, bruikbare informatie en actuele kennis. En natuurlijk met alle denkbare ondersteuning die ze nodig hebben om een deal te sluiten."

De ondersteuning van ISS gaat verder dan gezamenlijke marketing- en salesprogramma's, het beschikbaar stellen van partnerbudgetten en interessante marges op producten. Marcel van Emeren van ON2IT, Gold Solution Partner van ISS: "In onze samenwerking met ISS gaat het erom zoveel mogelijk win-winsituaties te creëren. ISS voedt ons natuurlijk met relevante informatie vanuit zijn beveiligingsexpertise, maar luistert ook betrokken naar wat wij tegenkomen bij onze mkb-klanten, om dat vervolgens samen met ons te vertalen naar concrete oplossingen."

Ook de voortdurende ontwikkeling van ISS' beveiligingsproducten en -diensten speelt een belangrijke rol binnen de partnerstrategie. Onlangs lanceerde ISS 'Protection On-demand', een zeer flexibele, hoogstaande beveiligingsoplossing die organisaties volledig op hun eigen situatie kan afstemmen. Nijsen: "Protection On-demand is een volledig nieuwe visie op beveiliging, die ISS de komende jaren steeds verder zal vormgeven. Bovendien is het een zeer laagdrempelige manier om hoogstaande beveiligingsoplossingen te implementeren en daarom ook een zeer interessante uitbreiding op het portfolio van onze partners."

ISS heeft meer dan vierhonderd strategische partners in het EMEA-gebied (Europa, het Midden-Oosten en Azië). De Proventia-productlijn van ISS en Managed Security Services (MSS) werken samen om klanten van desktop tot en met netwerk te beschermen. Dat geeft partners de mogelijkheid veel verschillende klanten proactief te beschermen tegen bedreigingen.

Gold Solution Partners in Nederland zijn BT Syntegra Nederland, ON2IT, Onsight Solutions, Pointgroup, Triple-P Nederland en Vosko Networking. Distributeurs zijn Copaco en NOXS.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.