Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plaats/datum: Utrecht - 10 juli 2006

Ngi publicatie over Compliance en IT-beheer

Utrecht 10 juli 2006 - Het Ngi( presenteert haar publicatie over Compliance en IT-Beheer. De aanleiding is dat het werkveld IT-beheer danig is opgeschud door de sterk toegenomen focus op het voldoen aan wet- en regelgeving (bijvoorbeeld de Code Tabaksblat en de Sarbanes-Oxley Act), kortweg: compliance. Het compliance vraagstuk blijkt lastig, en dat geldt zeker voor het werkveld IT-beheer. Zo leven in dit vakgebied vragen als:
. Welke aspecten van compliance raken mij nu precies en zijn die relevant voor mijn IT-beheerorganisatie?
. Wat moet ik doen als verantwoordelijke voor IT-beheer?
. Kunnen zaken zoals best practices en frameworks mij helpen?
. Wanneer zijn de maatregelen die ik neem voldoende?

Om deze vragen te beantwoorden en de IT-beheerprofessional meer duidelijkheid te geven over de impact van compliance eisen op IT-beheer, heeft het Nederlands genootschap voor informatica (Ngi() onderzoek uitgevoerd naar IT-beheer in Nederland. Deze "foto" van het beheerlandschap belicht de volgende onderwerpen:
. Het begrip compliance

. Relevante wetten en regelstelsels

. Frameworks ter invulling van compliance-eisen
. Beelden uit verschillende marktsectoren

. Toekomstverwachting

Het onderzoek is verzorgd door de werkgroep Compliance & IT-beheer van het Ngi. In de werkgroep hebben mensen uit verschillende organisaties samengewerkt. De publicatie (SDU Academic Service, isbn 90 395 2501 3) is samengesteld onder redactie van Rudolf Liefers en Daniel van Burk, beiden bestuurslid bij Ngi Afdeling Beheer.

De publicatie is te bestellen via www.ngi.nl.

Over het Ngi - Het Ngi (www.ngi.nl) is de beroepsvereniging voor ICT-professionals, waarbij leden hun actuele kennis kunnen verdiepen en hun netwerk kunnen onderhouden. Het Ngi organiseert zowel landelijke als regionale evenementen voor haar leden. Leden ontvangen het prestigieuze maandblad Informatie. Via de website worden diverse vakinhoudelijke kennisbanken ontsloten.

Speciale Ngi kennismakingsactie - Nieuwe leden krijgen een korting van 90 euro en hoeven voor de rest van dit jaar slechts 50 euro te betalen. Voor studenten geldt dat zij de rest van het jaar gratis lid kunnen worden.

Perscontact: Michiel Borgers, 06 150 30 538
Mail: info.ngi@ngi.nl


---- --