Ingezonden persbericht


Draadloos internet tijdens Bospop op basis van LANCOM-producten

Tilburg, 10 juli 2006 - Het draadloze netwerk van het Bospop-festival in Weert functioneerde afgelopen weekend vlekkeloos door de inzet van LANCOM-producten. LANCOM Solution-partner Wifi4all heeft in samenwerking met Slampaq Solutions het netwerk aangelegd en beheerd. Het wireless netwerk besloeg een oppervlakte van ongeveer 25.000 vierkante meter. Tijdens en voorafgaand aan het evenement hebben naar schatting 300 personen bijna onafgebroken gebruikgemaakt van het netwerk.

Het draadloze netwerk was gebaseerd op vijf LANCOM Access Points. Wifi4all heeft gekozen voor deze LANCOM-producten vanwege de bewezen betrouwbaarheid en stabiliteit, zowel binnen als buiten. Tevens biedt LANCOM een breed scala van configuratiemogelijkheden, zoals tools die de gehele netwerkinfrastructuur monitoren. Zo kan de systeembeheerder de exacte oorzaak van een probleem direct vaststellen en oplossen. Vanuit één centraal punt kan de beheerder zien wie met welk IP-adres en met welke bandbreedte en signaalsterkte toegang zoekt tot het netwerk en of deze persoon geautoriseerd is. Voor het netwerk heeft Wifi4all gebruikgemaakt van L-54ag en L-54g LANCOM Access Points, de 3550 Wireless met twee radiomodules als repeater en de LANCOM-hotspotlicentie. De 3550 Wireless fungeerde tevens als hotspotgateway.

"Zo'n groot evenement als Bospop vraagt om een betrouwbaar en grootschalig wireless netwerk.Wifi4all heeft ervaring in het succesvol opzetten en beheren van complexe draadloze netwerken op basis van LANCOM-producten. Dit gaf voor ons de doorslag om met Wifi4all te gaan samenwerken", zegt Koen Klomp, accountmanager bij Slampaq Solutions.

"De aanleg van een omvangrijk netwerk tijdens Bospop was voor ons een grote uitdaging. Voornamelijk doordat het netwerk zowel binnen in de sporthal als buiten op het festivalterrein optimaal moest functioneren", zegt Robert van Kempen, technisch directeur bij Wifi4all. "Uiteindelijk hebben honderden personen voor verschillende doeleinden succesvol gebruikgemaakt van het netwerk: de organisatie om de website te updaten, de bands en roadies om contact met het thuisfront te houden en de pers om artikelen en foto's te versturen."

*****

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH Benelux
Jan Buis
Tel.: 013-547 00 34
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl