Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

LYCOS EUROPE EN IMDb SLUITEN SAMENWERKING AF VOOR 9 EUROPESE LANDEN

LYCOS Europe voegt 's-werelds grootste filmdatabase toe aan Europees netwerk

Amsterdam, 10 juli 2006 - LYCOS Europe en de Internet Film Database IMDb.com hebben een verkoopovereenkomst afgesloten. Naargelang de overeenkomst fungeert LYCOS Europe vanaf 10 juli als de online verkoopvertegenwoordiger voor IMDb in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Zweden.

De overeenkomst heeft grote gevolgen voor LYCOS Europe. Volgens Nielsen Netratings* zal het bereik van LYCOS Europe uitgroeien tot meer dan 33 miljoen unieke bezoekers per maand. De samenwerking is een logische stap in de uitbreiding van de LYCOS channels. Op dit moment staat het aantal channelpartners op 16, waaronder About.com, Map24.com en andere lokale partners.

IMDb heeft meer dan 38 miljoen unieke bezoekers per maand. De site bevat uitgebreide informatie over de gehele filmindustrie. Van castlijsten, citaten, recensies en filmlijsten tot biografieën, foto's en reportages over filmfestivals.

Michael Rohowski, CSO LYCOS Europe vertelt: "LYCOS Europe biedt een van de sterkste advertentieplatformen in Europa. Als autoriteit op het gebied van content over film en TV, past IMDb perfect in ons entertainment plaatje. We zijn overtuigd dat we met deze samenwerking de juiste service kunnen bieden aan onze klanten."

"We zijn gedreven om onze klanten te voorzien van de meest omvangrijke informatie over film, televisie en beroemdheden", aldus Colin Bryar, vice-president IMDb. "Door een samenwerking aan te gaan met LYCOS Europe kunnen wij deze content gratis blijven aanbieden aan onze bezoekers."


* Bron: Nielsen Netratings www.nielsen-netratings.com

Over LYCOS Europe

LYCOS Europe is een van Europa's grootste Internet portals en opereert een pan-Europees netwerk van websites in 8 verschillende talen. Met haar combinatie van zoek- en communicatie functionaliteiten, content channels, Internet toegang, homepage faciliteiten en online communities, bedient het bedrijf verschillende doelgroepen. Dit maakt LYCOS Europe een aantrekkelijke partner voor consumenten, adverteerders en e-commerce partners in Europa. Elke maand bezoeken ongeveer 33 miljoen personen de verschillende LYCOS webpagina's. LYCOS Europe heeft een hoog bereik met haar netwerk, dat strekt van Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Engeland tot Italië, Nederland, Oostenrijk, Zweden, Spanje en Zwitserland.

Over IMDb

Met meer dan 796.000 zoekbare films en Tv-programma's en circa 2,1 miljoen cast en crew overzichten, is de Internet Movie Database (www.imdb.com) 's-werelds meest omvangrijke bron van informatie over amusement. Sinds de oprichting in 1990 bevat de website een compleet filmarchief, variërend van de allereerste films tot toekomstige releases, tot 2008. IMDb.com is in 1998 overgenomen door Amazon.com en opereert tegenwoordig als een zelfstandige website.

IMDb heeft recentelijk een CV-dienst toegevoegd aan haar site. Acteurs en crew kunnen hiermee een eigen IMDb-site voor zichzelf bouwen.

IMDb is bekroond als 'beste filmsite' door de tijdschriften 'Forbes', 'Internet Life' en 'Parade'.

EINDE PERSINFORMATIE, 10 juli 2006

Noot voor de redactie (