Consolidatie op het gebied van zoekmachines voor advertentiesites

EINDHOVEN, 20060710 -- Veilingkijker, Nederlands eerste en grootste zoekmachine voor advertentiesites, nam afgelopen vrijdag de sites Advertentiekijker.nl en Seekwish.nl over. Voor Veilingkijker betekent deze overname een belangrijke uitbreiding van het aantal zoekopdrachten en bovendien een vergroting van de regionale dekking.


Het bestaansrecht van de zoekmachines lijkt met de recente uitspraken rondom de rechtszaak tussen Zoekallehuizen.nl en de NVM alleen maar verstevigd. Metazoekmachines hebben volgens deze uitspraak het recht om de resultaten van andere sites op te halen en via samenvattingen en deeplinks te presenteren.

De websites Advertentiekijker.nl en Seekwish.nl waren eigendom van het Amsterdamse eDeal.
E-Deal.nl geeft aan zich in de toekomst uitsluitend te zullen richten op het leveren van white-label bannernetwerken. Via deze netwerken hebben uitgevers de mogelijkheid om de verkoop en het beheer van bannerposities in eigen hand te nemen. Het recent gelanceerde bannernetwerk Blogads.nl werd eveneens op dit platform gebouwd.

Informatie over Veilingkijker:

Veilingkijker is een zoekmachine die zoekt in het aanbod van de grootste Nederlandse veiling- en advertentiesites. De zoekresultaten worden gepresenteerd in een lijst, op een landkaart (via Google Maps) of in een handig beeldoverzicht en kunnen gesorteerd worden op prijs of afstand tot je huis- of werkadres.




Frans Reijnhoudt